Рівне:

Створення та просування сайтів

Адміністрація Речового ринку пішла назустріч підприємцям

Останні новини 05-чер, 2008, 09:219 prov 1 459
Відбулося розширене засідання Рівненського територіального відділення Антимонопольного комітету, на якому розглядалася ситуація на ЗАТ «Речовий ринок». У засіданні взяв участь і перший заступник голови Рівненської обласної ради Валентин Королюк – людина, яка активно долучилася до створення та успішної діяльності Речового ринку.
Голова територіального відділення Антимонопольного комітету В’ячеслав Біліба повідомив, що у його відомство звернулися підприємці із ЗАТ «Речовий ринок» із скаргою. За словами підприємців, керівництво ринку завищило розцінки на орендну плату. Провівши перевірку, Рівненське територіальне відділення Антимонопольного комітету і справді виявило ознаки порушення, вказавши на нього керівництву акціонерного товариства.
Зрештою, реакція адміністрації ринку не забарилася. Присутній на засіданні колегії голова правління ЗАТ «Речовий ринок» Володимир Рабінюк повідомив про готовність керівництва ринку піти назустріч підприємцям. «Ще у листопаді минулого року, коли підприємці ринку проводили стихійні мітинги з вимогою зменшити орендну плату, я пропонував їм відкритий діалог. Але представники підприємців проявили пасивність, і на контакт щодо порушених проблем до мене не виходили, натомість написавши скаргу в АМК», - зазначив пан Рабінюк. І запевнив, що вже найближчим часом економісти ринку разом із фахівцями Антимонопольного комітету переглянуть орендні ставки. Вже з 1 липня підприємці Речового ринку платитимуть менше.
Однак, як зазначив керівник ЗАТ, некоректно порівнювати орендну ставку на Речовому ринку і в інших підприємствах галузі. Говорячи про обґрунтованість тарифів, не можна забувати про те, що підприємці ЗАТ «Речовий ринок» платять ще й ринковий збір, який стовідсотково потрапляє до міського бюджету, чого не роблять підприємства, які не мають статусу ринку. Скажімо, за рік ринок платить у міську казну понад мільйон гривень. Ринковий збір складає значну суму від загальної суми місячної орендної плати підприємців за торгове місце. Також потрібно врахувати і той факт, що впродовж року орендна ставка на землю збільшилась у 11 разів – з 9 тисяч грн. у місяць на кінець 2006-го до 98 тисяч гривень на початок 2008-го. Все це лягає на підприємство додатковими витратами. Та й узагалі, рентабельність Речового ринку зараз встановлена компетентними органами на рівні всього 6,6%.
«За наполяганням засновника підприємства, першого заступника голови обласної ради Валентина Королюка ми добровільно підемо на зменшення орендної ставки», - зазначив Володимир Рабінюк.
У свою чергу Валентин Королюк зауважив, що знає важку працю підприємців, тому настійливо рекомендував зменшити плату за рахунок зменшення прибутку підприємства. Відтак, за його словами, оскільки ціна оренди квадратного метра ринкової площі зменшиться, логічно чекати і зворотного кроку – зменшення цін і на товари. «Принаймні, це буде чесно перед покупцями. Адміністрація ринку свій крок зробила», - зазначив Валентин Королюк.
Голова Рівненського територіального відділення Антимонопольного комітету В’ячеслав Біліба запевнив, що його відомством планується галузева перевірка ринків області на предмет виявлення можливих порушень антимонопольного законодавства. Він рекомендував ринкам Рівненщини наслідувати хороший приклад Речового ринку.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору