Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко про Body art

Бомба 11-чер, 2008, 18:459 prov 2 658
Боді-арт – це “мистецтво прикрашати тіло”. І все це не вибрики перекрученої молоді, як вважає дехто, а чергова спроба самоствердитися, причому одна із наймирніших. У наш час боді-арт, якось зовсім непомітно просочившись із “дикого” Заходу, стає усе популярнішим й у нас. Часто під боді-артом розуміють винятково мистецтво малювання по тілу — це не зовсім правильно. Поняття боді-арту набагато ширше, ніж прийнято вважати. Справжній боді-арт — це ціле мистецтво.
Види боді-арту
Бодіпейнтінг (від англ. bodypaіntіng) — саме так правильніше називати найпоширеніший вид боді-арту, у якому основне місце займає розмальовування обличчя й тіла. Глибоко не вдаючись в історію любові людини до прикрашення себе самої, відзначимо лише глибинний зв’язок мистецтва бодіпейнтінгу з мистецтвом макіяжу й візажу.
Пірсінг — другий вид боді-арту. Сам термін означає ні що інше, як “проколювання дірок” з наступним носінням у них сережок, кілець, патронних гільз і тому подібних гарних, але абсолютно зайвих предметів. Підходящим місцем для пірсінгу можуть виявитися найрізноманітніші частини тіла: від пупка до язика. Зазвичай пірсінг вважається досить безпечним заняттям. Але треба враховувати, що пірсінг, як будь-яка інша прикраса, може не тільки прикрасити вас, але й спотворити. Два-три проколи на обличчі — красиво, а двадцять — схоже на хворобу.
Татуювання. Татуаж — третій вид боді-арту. Татуювання, виконане кольоровими фарбами, нерідко викликає мимовільне замилування навіть серед супротивників цього виду мистецтва. Але татуювання виглядає гарно тільки в тому випадку, якщо його виконав майстер. Пам’ятайте, що навіть мікроскопічна “наколка”, зроблена непрофесіоналом, може завдати величезної шкоди здоров’ю. Також не варто забувати, що татуювання — досить хворобливе й дороге задоволення й, зробивши його, доведеться жити із ним все життя. Напевне, тому зараз дуже модно робити “малюнки” хною. Таке татуювання наноситься безболісно й тримається близько місяця, зникаючи зі “старою” шкірою. А рейвери взагалі використовують винятково перевідні картинки, що світяться в темряві.
Скарт — четвертий вид боді-арту, поки ще не дуже розповсюджений, — скарифікація або шрамування. Це найбільш варварський вид. Він передбачає нанесення на шкіру досить глибоких порізів, що залишають шрами. Варіацією на тему є так званий “бредінг” (або клеймування). Тут шрами або малюнки наносяться за допомогою розпечених металевих предметів, після чого з’являються дуже хворобливі опіки. Нізащо не рекомендується використовувати скарифікацію для самоприкраси. Шрами, звичайно, прикрашають чоловіка, але це сказано про інші шрами. І, зрозуміла річ, відома приказка абсолютно не стосується дівчат.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору