Рівне:

Створення та просування сайтів

Дітей-"чорнобильців" оздоровлять в "Електроніку"

Останні новини 17-чер, 2008, 12:259 prov 1 615
Розпорядженням міського голови від 2.06.2008 р. № 894 «Про організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей м. Рівного у 2008 році» затверджено заходи щодо організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей м. Рівного.
Цьогоріч на базі 20 навчальних закладів діятимуть пришкільні оздоровчі табори з денним перебуванням та харчуванням, в яких планується оздоровити 2652 дітей, що на 502 дітей більше ніж у минулому році. Триватиме оздоровлення учнів в таких таборах 14 робочих днів – до 20 червня.
Оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. У минулому році оздоровлено 186 дітей зазначеної категорії, що на 306 дітей менше у порівнянні з 2006 роком.
Тендер на оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи виграв санаторно-оздоровчий комплекс “Електронік-Рівне”.
260 тисяч гривень виділено з міського бюджету на оздоровлення пільгових категорій дітей.
Пільговими категоріями є: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти, які потерпіли від наслідків аварії на ЧАЕС, діти з багатодітних, малозабезпечених сімей, схильних до правопорушень, бродяжництва, діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків, діти загиблих шахтарів, діти-вихованці дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, центрів соціально-психологічної реабілітації, вихованці дитячих будинків, дитячих будинків-інтернатів, шкіл-інтернатів, притулків для дітей, діти з кризових сімей, діти обидва батьки яких є інвалідами, дитячі творчі та спортивні колективи.
Члени координаційної ради з питань оздоровлення дітей, з ініціативи голови координаційної ради Світлани Богатирчук-Кривко до переліку дітей пільгових категорій віднесли також талановитих і обдарованих дітей та дітей обидва батьки яких працюють у бюджетній сфері.
Головним завданням координаційної ради є стовідсоткове оздоровлення дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів внаслідок аварії на ЧАЕС та дітей - оздоровити яких необхідно за результатами медичних показників. Світлана Богатирчук-Кривко на засіданні координаційної ради наголосила: якщо за результатами медичного огляду дитині потрібне дороге санаторно-курортне лікування – то необхідно знайти можливість таку путівку придбати. Голова координаційної ради вважає основним показником роботи минулого року те, що всі подані заяви на оздоровлення отримали підтримку і були позитивно вирішені.
Оздоровлюватимуться діти пільгових категорій в ДСОК «Агатівка». 1 червня відправлено першу групу дітей пільгових категорій. Наступні заїзди заплановано з 20 червня, 9, 28 липня та 16 серпня. Загалом цього року є можливість оздоровити понад 200 дітей зазначених категорій. До кожної дитини налагоджений індивідуальний підхід щодо надання путівки: обгрунтоване подання навчального закладу, інші підтверджуючі документи. Перелік документів для отримання путівки батькам необхідно надавати у навчальний заклад, де навчається дитина.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору