Рівне:

Створення та просування сайтів

На Сарненщині впроваджують страхову медицину

Актуально 19-чер, 2008, 16:279 prov 1 102
Представник першої страхової компанії Володимир Дзьобок, який працює на теренах Сарненського району більше 5 років, звернувся до присутніх з тим, що в Україні доцільне введення страхової медицини. Адже давно пора легалізувати проблеми охорони здоров’я. Бюджет держави не може самостійно забезпечувати медицину. Крім цього, якщо буде страхова медицина, то і ставлення хворого до свого здоров’я буде більш відповідальним.
— Основою системи медичного страхування є індивідуальні внески громадян, що акумульовуватимуться у спеціальному фонді, через який відбувається фінансування медичних послуг населенню. Якщо у хворого немає грошей на ліки, йому дуже важко вижити і вилікуватися за теперішнього фінансування медицини, — сказав лікар-координатор з питань медичного страхування в Сарненському районі Олександр Садовнік. — Ті гроші, що надходять до лікарні, йдуть переважно на зарплату співробітникам та на оплату комунальних послуг, і лише залишок використовується на закупівлю ліків та медобладнання.
Лікування здійснюється в будь-якому державному лікувальному закладі області. В кожному з них є довірений лікар, як правило, хтось з керівників, який здійснює контроль за якістю лікування. Потрапивши в лікувально-профілактичний заклад та пред’явивши довіреному лікареві страхову картку, застрахована особа отримує необхідний набір медикаментів у відповідності до діагнозу захворювання та в межах страхової суми. Медикаменти відпускаються аптечними установами, які співпрацюють із страховою компанією, відповідно до листка призначення виписаного та перевіреного довіреним лікарем. Заплативши внески до страхової компанії – 192 грн. на рік, пролікуватися можна в десятикратному розмірі. Лікувати можна всі гості захворювання. Не підлягають лікуванню гіпертонічні хвороби, СНІД, туберкульоз, онкозахворювання, наркоманія.
Анастасія Коваленко,
Сарни.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору