Рівне:

Створення та просування сайтів

Нацбанк розширив зелений коридор із 3 тисяч доларів до 10 тисяч євро

Україна і світ 19-чер, 2008, 16:289 prov 1 191
Згідно з Інструкцією, фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 тисяч євро, без письмового декларування митному органу. Водночас сума, що перевищує в еквіваленті 10 тисяч євро, має ввозитися в Україну та вивозитися за межі України тільки за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.
При цьому юридична особа може ввозити готівку в Україну або вивозити її за межі України через повноважного представника без обмеження суми на умовах письмового декларування відповідному митному органу в повному обсязі.
Згідно з Інструкцією, фізичним та юридичним особам (крім уповноважених банків) дозволяється пересилати в Україну та за межі України в міжнародних поштових відправленнях та в міжнародних експрес-відправленнях з оголошеною цінністю з дотриманням вимог Правил надання послуг поштового зв`язку готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 300 євро.
Інструкція також передбачає, що фізична особа має право ввозити в Україну і вивозити за межі України банківські метали вагою, що не перевищує 500 г, у вигляді злитків і монет на умовах письмового декларування митному органу в повному обсязі, а також вивозити за межі України банківські метали вагою, що перевищує 500 г, у вигляді злитків і монет на підставі індивідуальної ліцензії на вивезення за межі України банківських металів та за умови письмового декларування митному органу. Банківські метали вагою, що перевищує 500 г, мають право ввозити в Україну винятково уповноважені банки.
19 травня Державна митна служба звернулася до Національного банку України з ініціативою збільшити норму ввезення в Україну іноземної валюти через «зелений коридор» із 3 тисяч доларів до 10 тисяч євро й таким чином привести українське законодавство у відповідність до норм європейського співтовариства.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору