Рівне:

Створення та просування сайтів

МАТЧУК ОБІЦЯЄ БУДУВАТИ ДОРОГИ

Актуально 22-лют, 2007, 22:209 prov 1 555
Зрозуміло, що піднімалися найрізноманітніші теми. Одними з найбільш обговорюваних були політика та кадрові перестановки. Журналісти намагалися з’ясувати, як вдається пану Матчуку працювати за різних урядів — спочатку Єханурова, а тепер Януковича. Втім, губернатор порівнювати роботу цих двох політиків не взявся. Він лише зазначив, що принципи роботи цих урядів кардинально відрізняються: за Єханурова кошти з держбюджету виділялися і розподілялися по регіонах, де приймали рішення про їх призначення, а при нинішньому Кабінеті Міністрів такі питання вирішуються у центрі. Яка система більш ефективна — покаже час, переконаний Віктор Матчук.

Щодо кадрових перестановок, то на сьогодні голова РОДА уже зробив подання на призначення голів Гощанської, Млинівської, Острозької райдержадміністрацій, які поки що не мають своїх керівників, і сподівається, що найближчим часом Президент України Віктор Ющенко підпише відповідні укази про призначення. Поміж тим, упродовж місяця заступники голови облдержадміністрації поглиблено вивчатимуть соціально-економічне становище у деяких районах області і після аналізу їх роботи ставитиметься питання про доцільність перебування на посаді очільників Здолбунівщини, Дубенщини та Рокитнівщини.

Згадали журналісти Віктору Матчуку і його обіцянку боротися з поганими дорогами та корупцією. На жаль, губернатору довелося констатувати, що люди не надто активно відреагували на заклик повідомляти про випадки корупції та хабарництва. Очевидно, думає пан Матчук, вони уже не вірять у можливість розірвати це замкнене коло або ж звикли до таких неписаних законів, коли „давати на лапу” просто необхідно. І річ уже не йде лише про шоколадку для лікаря, а проблема набрала значно глобальнішого характеру. Втім, губернатор переконаний, що як тільки перших порушників-хабарників покарають, крига скресне і люди повірять у вирішення цієї проблеми. Повідомити ж про те, про зловживання у якій сфері до нього зверталися, голова ОДА відмовився.

Окрім усього, Віктор Матчук запевнив, що як тільки зійде сніг, у питанні покращення доріг нас чекають кардинальні зміни. Мовляв, на їх ремонт уже виділені кошти. Зокрема, першочерговим є питання реконструкції траси Київ-Сарни-Ковель та ділянки дороги Київ-Чоп, яка проходить через територію Рівненщини. Також цьогоріч обіцяють прокласти дороги з твердим покриттям хоча б до частини сіл області, які й досі не мають нормального шляху.

Марина ДАНИЛЮК,Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору