Рівне:

Створення та просування сайтів

Скажені лисиці атакують

Кримінал 15-лют, 2007, 22:319 prov 1 493
Як розповів начальник ЦП ГУ МНС України в Рівненській області Богдан Мамчур, у Сарненському районі в селі Костянтинівка до подвір’я одного з приватних господарств забігла лисиця. 33-річна господиня обійстя Світлана, перебуваючи у домі, почула гучний гавкіт домашнього собаки, який час від часу переходив у скавуління. Вона швидко вибігла на вулицю і побачила, як лисиця атакує її домашнього улюбленця. Жінка покликала сусідів, які і вбили агресорку. Така ж сумна доля спіткала і покусаного.

Про цей випадок негайно повідомили до ветеринарної служби Сарненського району. На місце події виїхали спеціалісти-ветеринари, які відібрали біоматеріал з тіла вбитої тварини. Експертиза підтвердила, що лисиця була хворою на сказ.

Як виявилося, це не поодинокий випадок виявлення скаженої лисиці на Рівненщині за минулий тиждень. Так, у селі Біла Криниця Рівненського району на одному з обійсть населеного пункту також знайшли тіло мертвої лисиці. Проведена в подальшому експертиза показала, що і ця тварина несла загрозу оточуючим і була хворою на сказ.

Проводиться вивчення можливих контактів хворих тварин з іншими людьми та тваринами. Фахівці склали план заходів з локалізації захворювання. Також підготовили розпорядження голів Рівненської та Сарненської РДА на відкриття неблагополучних пунктів та введення карантинних обмежень зі сказу у згаданих населенних пунктах.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору