Рівне:

Створення та просування сайтів

До 100 річниці від дня народження Головного командира УПА Романа Шухевича відбудеться святкова смолоскипна хода

Останні новини 04-лип, 2008, 09:209 prov 1 457
До 100 річниці від дня народження Головного командира Української Повстанської Армії генерала-хорунжого Романа Шухевича та з нагоди проголошення Акту відновлення незалежності Української Держави 30 червня 1941 року відбудеться святкова смолоскипна хода. Запрошуємо вас також взяти участь у заході, що розпочнеться 6 липня о 21.00 в селі Здовбиця Здолбунівського району.
У вечері 6 липня понад 100 молодих людей з Рівненщини, Тернопільщини, Волині пронесуть запалені смолоскипи та лампадки від Української Православної Церкви Київського Патріархату, що знаходиться в с. Здовбиця до Микитових ровів, місця бою Здовбицької сотні УПА з військами НКВД. На місці бою буде відправлено панахиду та відбудеться меморіальний мітинг.
Смолоскипова хода відбувається вже другий рік поспіль і стане своєрідною традицією для патріотичної молоді. Організатором заходу є НСОУ «Пласт» Станиця Здовбиця, за сприяння Рівненської обласної організації Політичної партії «Народний Союз Наша Україна».
По закінченню святкової ходи буде влаштоване нічне таборування, під час якого біля запаленої варти молодь співатиме патріотичні пісні. Представники гуртка козацького бойового мистецтва «Спас» розважатимуть юнацтво своїми виступами. Також для молоді буде проведено короткий історичний семінар, під час якого вони більше дізнаються про славетні подвиги Р. Шухевича та проголошення Акту відновлення незалежності Української держави.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору