Рівне:

Створення та просування сайтів

УПЦ КП закликала всі помісні православні церкви стати незалежними від Москви

Україна і світ 17-лип, 2008, 20:109 prov 1 423
У зверненні до представників помісних православних церков Помісний Собор Української православної церкви Київського патріархату закликав їх подивитися на ситуацію в Українській церкві не через викривлене в Москві дзеркало, а на власні очі.
Про це повідомила релігійно-інформаційна служба України.
В УПЦ КП зазначили, що нинішнє керівництво Московської Патріархії не здатне принести мир і єдність Церкви в Україні і не бажає цього. Заради збереження адміністративної влади це керівництво пішло на розділення української Церкви, а зараз не зупиняється навіть перед погрозами порушити єдність всього Вселенського православ’я.
Помісний Собор УПЦ КП вважає, що вирішення проблеми української Церкви, визнання її помісною і автокефальною істотно зменшить можливості Московського Патріархату заявляти свої претензії на першість у Вселенському Православ’ї і провокувати у зв’язку з цим конфлікти.
В УПЦ КП звинуватили представників Московського Патріархату в тому, що вони тривалий час свідомо дезінформують про справжній стан речей в українській Церкві.
У зверненні підкреслюється, що сьогодні Київський Патріархат користується підтримкою понад 14 мільйонів чоловік православного населення України. Московський Патріархат, за словами представників УПЦ КП, в Україні підтримують близько 9,5 мільйона чоловік.
“Наша Церква – не розкольницька і не православна інституція, якою її хочуть показати представники Московського Патріархату, а повноцінна Помісна Православна Церква, яка з причини штучної ізоляції з боку Російської Церкви тимчасово не має визнання свого статусу”, – йдеться в зверненні.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору