Рівне:

Створення та просування сайтів

Ветеранам війни виплачують занижену соціальну допомогу

Останні новини 29-сер, 2008, 13:139 prov 1 756
Внесення змін до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» Законом «Про Державний бюджет України» щорічно порушує конституційні права ветеранів на отримання соціальної допомоги. До такого висновку прийшли фахівці Рівненського Комітету виборців, проаналізувавши норми цих законів.
Мова йде про одноразову соціальну допомогу, яка виплачується інвалідам війни, учасникам війни та особам, на яких поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
За словами юриста РОГО КВУ В’ячеслава Горбенка, розміри такої соціальної допомоги виплачуються людям у заниженому розмірі. Причиною таких обмежень є щорічне незаконне внесення змін до вказаного Закону Законом про Держбюджет. Нагадаємо, що 9 липня 2007 року Конституційний Суд України визнав неконституційним (незаконним) окремі положення Закону «Про державний бюджет України на 2007 рік», у тому числі і в частині визначення розміру виплат щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни.
«З дня ухвалення Конституційним Судом цього рішення у ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», виникло право на стягнення в судовому порядку недоплаченої допомоги, - говорить Вячеслав Горбенко. – Для цього громадянам необхідно подавати відповідний адмінпозов до адміністративного суду.»
Тож пан Горбенко радить усім, чиї права були порушені, відстоювати свої інтереси в суді, користуючись при цьому допомогою кваліфікованих юристів, — повідомили з РОГО КВУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору