Рівне:

Створення та просування сайтів

Загадкова смерть чи вбивство?

Кримінал 21-кві, 2005, 13:299 prov 1 250
– Я в Бога прошу, щоб він дав мені сили все це витримати, – звернувся до людей на площі батько загиблої Роман Демко. Він налаштований досить рішуче і пообіцяв, що в пошуках правосуддя, йтиме до кінця.
Люди, які зібралися в центрі міста, прийшли сказати правоохоронцям: “Годі з цим миритися!”. Адже серед присутніх на мітингу були ті, рідні яких, на їх думку, стали жертвами убивць, а кримінальні справи були кваліфіковані, як нещасні випадки. Здолбунівчани обурені тим, що у місті упродовж останніх років при загадкових обставинах пішло з життя більше десятка людей, а в свідоцтві про смерть ставиться висновок – “в результаті захворювання” або “нещасний випадок”. Крім того, досить часто відбуваються пограбування перехожих, машиністів.
Батьки потерпілої не згідні із висновком судмедекспертизи. Адже та засвідчує, що смерть її доньки настала внаслідок “захворювання” – гострої ішемічної хвороби серця.
Як розповів батько загиблої, Олена була молодшою донькою в сім’ї, їй було лише 24 роки. Дівчина закінчила Волинський університет імені Лесі Українки і продовжувала навчання в Ольштинському університеті в Польщі. Додому вона приїхала 2 квітня, бо дуже скучила за Україною та ще й мала оплатити комунальні послуги, оскільки обоє батьків працюють педагогами в Польщі, а у Здолбунові залишилася їхня квартира. Що трапилося того трагічного вечора, 5 квітня, достеменно невідомо. Але через два дні мертвою, на сміттєзвалищі її знайшов сусід Богдан. Вона лежала загорнута в ковдру. За словами батьків, Олену викинули з 6-го поверху будинку по вулиці Коперніка, де вона проживала. Про це свідчить вм’ятина на грунті під вікнами будинку і сліди, які вказують, що саме звідси тіло затягнули до сміттєзвалища. Крім того, в квартирі зникли деякі речі, тому батьки припускають, що зловмисники шукали гроші і цінні речі. В тому, що смерть була насильницькою у Романа Демка сумніву не виникає, адже відбиток тіла на землі, точно збігається із зростом його доньки, а ще – розбите вікно на п’ятому поверсі та скло, що лежало поряд...
Батько Олени назває прізвища двох осіб, які можуть бути причетні до вбивства його доньки. Це Оленина подруга Т. та В., неодноразово судимий.
Пан Демко не погоджується із висновками судмедексперта Максима Бойко. Адже його донька була цілком здоровою, вела здоровий спосіб життя, з батьком займалася бігом. Також Олена не вживала алкоголю і не палила. Полюбляла влітку плавати і плавала досить непогано. Як вчитель фізичного виховання, Роман Демко, навіть і чути не хоче про видуману ішемічну хворобу серця. В медичній картці Олени не було жодних записів, пов’язаних із хворобою серця.
На мітинг приїхав начальник УМВС України в Рівненській області Григорій Зарічнюк, який висловивши співчуття родині загиблої, пообіцяв, що відбудеться заміна керівництва у місцевій міліції. Отож, замість начальника Здолбунівської міліції пана Стрибулевича буде призначено іншу людину, яка тимчасово виконуватиме ці обов’язки.
Того дня до Здолбунова із Польщі приїхав друг Демка Романа, редактор газети “Наше слово” Степан Нігос. Про цю трагедію вже повідомили Президента України Віктора Ющенка та голову РОДА Василя Червонія. Батьки потерпілої надіються на їх допомогу, і хоча життя доньки вже не повернеш, убивця має сидіти за ґратами.
Тим часом у правоохоронців з’явилася нова версія здолбунівської трагедії. За неофіційними даними, того вечора, 5 квітня, до Олени прийшов підозрюваний В., який застав її п’яною, і виглядала вона якось дивно, тому В. вирішив піти звідти. Прийшовши наступного дня, оскільки мав ключі до квартири, Олену застав вже мертвою. А щоб на нього не впала підозра у вбивстві, то замотав тіло у ковдру, міцно його перв’язав, та й разом із своїм другом викинув із вікна 6 поверху. Коли тіло падало, то вибилось скло на п’ятому поверсі у сусідів. Те, що згодом судмедексперт не зафіксує переломів, пояснюється просто, адже тіло було загорнуте у ковдру і впало на м’який скопаний ґрунт. Опісля, його затягли на смітник, де й залишили. В квартирі потерпілої не виявлено жодних слідів насильницької смерті чи якихось ознак боротьби із вбивцею. Судмедекспект Юрій Наголюк, який робив повторний розтин тіла (після недбалого висновку судмедексперта Максима Бойко, який констатував, що у потерпілої була ішемічна хвороба серця), виявив у крові середній рівень алкоголю, та ознаки пневмонії легень...
Великий знак питання дивної смерті Олени Демко стоїть не тільки перед батьками, але й перед правоохоронцями.
На жаль, не вдалося взяти змістовний коментар в прокурора-криміналіста прокуратури Рівненської області Анатолія Перетятка. Наразі він повідомив, що працівники Здоблунівської прокуратури порушили кримінальну справу за фактом смерті Демко О.Р. за ст.115, ч 1. КК України. Проводяться усі необхідні слідчі дії, а також проведено ексгумацію трупа потерпілої і призначено ряд судово-медичних експертиз.
Редакція “Провінційної газети плюс” щиро співчуває батькам та рідним Олени Демко.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору