Рівне:

Створення та просування сайтів

“ТНК-Вritish Рetroleum” припинила продавати бензин на своїх АЗС

Україна і світ 21-кві, 2005, 13:319 prov 1 246
Київський регіональний підрозділ комітету з цін при Кабінеті Міністрів, ще до набуття чинності відповідного наказу Мінекономіки, наклав штраф на одну з АЗС “ТНК-Вritish Рetroleum” у Києві за порушення граничних цін на паливо, відзначають у компанії.
Тому компанія вирішила призупинити продаж нафтопродуктів через власну мережу АЗС. “Щоб уникнути можливого порушення законодавства,.. компанія була змушена прийняти рішення про тимчасове припинення реалізації”, – сказано в повідомленні.
“ТНК-Вritish Рetroleum” планує визначити подальшу цінову політику в Україні після завершення інвентаризації роздрібних мереж й аналізу ініціатив Кабміну з регулювання ринку нафтопродуктів.
Рішення “ТНК-Вritish Рetroleum” про тимчасове припинення реалізації не стосується джоберських АЗС, що працюють під брендом “ТНК”, власники яких самі встановлюють відпускні ціни на нафтопродукти.
На ранок вівторка, 19 квітня, у Києві запланована прес-конференція, де представники нафтопереробних заводів України виступлять зі зверненням до прем’єр-міністра у зв’язку із ситуацією на ринку нафтопродуктів.
Наказ Міністерства економіки про введення граничних рівнів оптово-відпускних цін на нафтопродукти набере чинності з 25 квітня, оскільки він був зареєстрований у Міністерстві юстиції 15 квітня.
У юридичному департаменті Мінекономіки відзначили, що той факт, що ціни на заправках кількох найбільших операторів ринку нафтопродуктів перевищують установлені Мінекономіки, представники цих операторів пояснили тим, що наказ міністерства ще не набрав чинності. Вони також нагадали про те, що в наказі зазначено, що такі ціни діятимуть до 1 травня, тобто фактично лише шість днів.
Згідно з наказом Мінекономіки № 95 від 14 квітня граничний рівень оптово-відпускної ціни дизельного палива на внутрішньому ринку складає 2932 грн. за тонну, бензину марки А-95 – 3528 грн. за тонну, А-92 – 3481 грн. за тонну, А-76 (80) – 3455 грн. за тонну. При цьому роздрібна ціна дизпалива з урахуванням рекомендованого граничного рівня торговельної надбавки в розмірі 13% повинна становити 2,75 грн. за літр, бензину А-95 – 2,99 грн. за літр, А-92 – 2,95 грн. за літр, А-76 (80) – 2,85 грн. за літр.
На сьогодні зниження цін на нафтопродукти до встановленого Мінекономіки рівня задекларували лише підконтрольні державі НАК “Нафтогаз України” і “Укрнафта”, що торгують через мережі АЗС “Укрнафта” і “Екойл”. Водночас на низці заправок під цими брендами після росту, на 10%, на початку квітня ціни не знижені і залишаються на рівні інших заправок, зокрема на бензин А-95 – 3,2-3,25 грн./л.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору