Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 21-кві, 2005, 13:329 prov 1 119
МВС розповіло, як у “Артека” вкрали 450 млн гривень
Міністерство внутрішніх справ розслідує факти нецільового використання більше 450 млн гривень, призначених для реконструкції Міжнародного дитячого центру “Артек”.
У центрі громадських зв’язків МВС України повідомили, що ці кошти були зібрані для реконструкції центру в 2003-2004 роках з ініціативи Державного управління справами Адміністрації Президента України від державних підприємств “Укрзалізниця”, Державної служби автомобільних доріг, Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”, Національного банку України, Одеського припортового заводу, хімічного концерну “Стирол”, Державного ощадного банку і компанії “Укрнафта”. Кошти були перераховані через “Фонд реконструкції і розвитку “Артек”, “Благодійний фонд розвитку соціальних ініціатив” і Державну скарбницю України.
“Більше 450 млн гривень у встановленому порядку посадовими особами зазначених фондів і Державної скарбниці України на реконструкцію державного підприємства Міжнародний дитячий центр “Артек” направлені не були”, – підкреслили в МВС.
Також розкрито групу посадових осіб центру, які, перевищуючи свої службові повноваження, організували проведення робіт із реконструкції “Артеку” з порушенням законодавства.
За даною справою Міністерство внутрішніх справ просило дати свідчення колишнього голову Державного управління справами Адміністрації Президента України Ігоря Бакая. Крім того, українські правоохоронці з проханням допитати екс-чиновника звернулися до генпрокуратури Росії.
У прес-службі прокуратури Криму підкреслили, що за усіма перерахованими вище фактами порушені кримінальні справи проти посадових осіб центру “Артек”.

Литвин подав до суду на депутатів-сумісників
Голова Верховної Ради Володимир Литвин оскаржує в суді суміщення депутатських повноважень із іншим місцем роботи у 21 депутата, передають Українські новини.
Перший заступник спікера парламенту Адам Мартинюк у понеділок повідомив, що “подання на 21 сумісника пішло сьогодні до суду”.
Він додав, що Володимир Литвин не затягував зі зверненням до суду, а шукав цивілізований вихід із ситуації.
У той же час Мартинюк висловив сумнів у компетентності судів і прийнятих ними рішень.
Як приклад, він навів рішення суду щодо сполучення депутатських повноважень деякими депутатами з роботою на посаді голови Вищої ради юстиції, членів Верховного суду й інші.
25 березня Апеляційний суд Києва розглядав справу одного із найбільш “гучних сумісників” – Олега Блохіна і визнав законним суміщення ним роботи депутата і тренера Національної збірної України з футболу на громадських засадах.
У поданому Литвиним списку перелічено прізвища нових членів Кабінету міністрів, які ще не здали свій депутатський мандат. З 22 членів Кабміну на момент призначення 19 були депутатами.
3 березня Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження 11 міністрів.
10 березня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що всі міністри подали заяви про складання із себе депутатських повноважень, про що вони їй відзвітувалися.
На початку лютого міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко заявив про намір суміщати свою посаду з мандатом депутата парламенту до зміни закону про довибори в мажоритарних округах, які дозволять проведення довиборів у 2005 році.

СБУ викрила продавців людських кісток
Служба безпеки України викрила злочинне угруповання, яке діяло в сфері трансплантології.
Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, Головним управлінням Служби безпеки України по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю викрито злочинну групу посадових осіб державних структур Міністерства охорони здоров’я України, які займалися незаконним вилученням кісткових тканин у померлих донорів.
Протягом кількох місяців зловмисники здійснювали збір фрагментів з’єднувальної та кісткової тканин за відсутності згоди родичів померлих, або з грубим порушенням оформлення відповідних документів. Вилучені тканини вивозилися за кордон як давальницька сировина для виготовлення біоімплантантів типу “тутоген”, що широко використовується у травматології і, відповідно, має високі ринкові ціни.
Згідно зі ст. 16 Закону України “Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людини”, вилучення анатомічних утворень, тканин, їх компонентів та фрагментів у донора-трупа можливе виключно за наявності згоди подружжя або родичів, які проживали з ним до смерті. При цьому взяття анатомічних матеріалів у померлого не повинно призвести до спотворення його тіла.
За матеріалами СБУ прокуратура м. Києва порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 143 Кримінального кодексу України (порушення встановленого законом порядку трансплантації органів або тканин). Найближчими днями справу буде передано до суду.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору