Рівне:

Створення та просування сайтів

Історія одного вироку

Кримінал 28-кві, 2005, 14:309 prov 1 495
Історія кожного в’язня по-своєму жахлива та жорстока, адже це злочинці, котрі відправили на той світ не одну людину.
Про Городищенську виправну колонію і про те, за які злочини у ній відбувають покарання, розповів Рівненський прокурор з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах Василь Овдіюк.
Варто зазначити, що у цій колонії перебувають особи з різних областей України. З Автономної Республіки Крим – 12 злочинців, Рівненської області – семеро осіб, з Донецької та Львівської – по троє чоловік.
За що ж відбувають покарання ці люди? Василь Овдіюк відповів коротко: вбивство при обтяжуючих обставинах. Тобто вбивство двох або більше осіб, вбивство з помсти, хуліганських мотивів, вбивство, поєднане зі згвалтуванням, на замовлення та інше.
Тримаючи в руках скорочений вирок (35 сторінок) Апеляційного суду міста Севастополя, не здогадувалася, скількох людей 23-річний Андрій Д. позбавив життя. А розпочалося все п’ять років тому у Севастополі…
…53-річна Галина Ш. була одружена із громадянином Дмитром Р. Сімейне життя супроводжували постійні конфлікти, відносини ставали дедалі гіршими. Коли Галина зі своїм сином від першого шлюбу, поїхала до батьків на Волинь, її чоловік перебрався жити до іншої жінки. Але і це не стало перепоною для конфліктів між ними, бо Дмитро хотів розлучитися з Галиною, а вона не давала на це згоди. Врешті-решт це відбулося у судовому порядку.
Галина кипіла від злості, авжеж, її колишній чоловік знайшов заможну жінку. Тоді вона вирішила помститися кривднику. Зустрівшись із раніше судимим, 25-річним Костянтином, розповіла ситуацію і попросила, щоб той пограбував колишнього чоловіка, адже у будинку є чимало цінних речей. Хлопець погодився. Розробив план пограбування зі своїм 23-річним дружком Андрієм Д. і вони направилися до будинку. Озброївшись масками та ножем, вони увійшли в дім. На лихо, тут перебували батьки господарів та син Дмитра Іванко. Злочинці відвели їх у іншу кімнату, де Андрій наказав лягти на підлогу та мовчати. Тим часом, поки він був на “шухері”, Костя пішов грабувати дім, шукаючи цінності. Але сталося те, що не входило в плани злодіїв: літня жінка зірвала з Андрія маску. Той, злякавшись, що його здадуть старі, вчинив жорстоку різанину ножем. Нелюд закатував чоловіка, жінку та малолітнього Івана. Внаслідок численних ножових поранень старенькі та 12-річний Іван померли на місці пригоди. А напарник, не відаючи що вчинив його горе-друг, продовжував шукати цінні речі по будинку.
Побачивши, що пахне смаженим, а їх домовленість із організатором вийшла за рамки, чоловіки вирішили вчинити підпал приміщення “старим методом” – газ і свічка. Цього ж дня про скоєне вони повідомили Галину.
Звичайно, чорні справи злочинців привели їх до лави суду. Галина, яка організувала грабіж, у суді своєї вини не визнала. А через 7 місяців заарештували Костянтина, який своєї вини також не визнавав, і “звалив” усе на Галину. Головний фігурант чорної справи – Андрій, взагалі сказав, що коли прийшли із Костянтином грабувати дім, то застав біля підвіконня три закривавлених трупи, що були прикриті одягом.
В ході досудового слідства Костянтин і Андрій визнали лише проникнення в помешкання та підпал.
Вирок Апеляційного суду міста Севастополя прийняв рішення судити громадянина Костянтина К., застосувавши ст. 70 “Призначення покарання за сукупністю злочинів”, адже із попередніх судимостей він належних висновків не зробив. Таким чином, за ґрати його посадили на 8 років.
Убивці трьох осіб, Андрію Д., суд виніс вирок на довічне позбавлення волі з конфіскацією майна, інкримінуючи йому цілий ряд кримінальних статей. Галину суд покарав позбавленням волі терміном на чотири роки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору