Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

--- 05-травня, 2005, 14:429 prov 1 037
Валенса врятувавУкраїну і Януковича
Колишній президент Польщі Лех Валенса заявив, що саме його зусиллями вдалося запобігти кровопролиття під час Помаранчевої революції на Україні. За словами Валенси, він зміг переконати Віктора Януковича відкликати наказ про застосування сили проти прихильників Віктора Ющенка, які зібралися на Майдані Незалежності.
– Янукович сказав, що наказ службам безпеки вже віддано. Я відповів: “Ви програєте. У вас немає шансів на перемогу. Єдиний вибір – програти з кровопролиттям або програти без нього”, – розповів Валенса в інтерв’ю британській газеті Observer. За словами колишнього польського президента, він додав, що Януковича можуть повісити на ліхтарному стовпі, якщо кровопролиття не буде відвернено.
Як розповів Валенса, після цієї розмови Янукович пообіцяв відкликати наказ про розгін мітингу. Валенса, в свою чергу, вийшов на Майдан і закликав прихильників Ющенка не піддаватися на провокації, які становили реальну загрозу.
У прес-службі Президента України на прохання Observer не змогли підтвердити розповідь Валенси про його зустріч з Януковичем. Співробітник прес-служби визнав лише, що Валенса зробив певний внесок у підготовку переговорів між Януковичем і Ющенком.

Суд помстився за Помаранчеву революцію
Мінський міський суд залишив без задоволення скаргу консула Посольства України в Білорусі про пом’якшення покарання щодо п’ятьох українців, засуджених за участь 26 квітня в несанкціонованій владою ході “Чорнобильський шлях”.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалене під час судового слухання.
Таким чином, громадяни України будуть звільнені після закінчення терміну покарання (5-6 травня). Слухання скарги мало відбутися напередодні, 2 травня, проте суд ухвалив рішення про перенесення термінів її розгляду без зазначення причин.

До Мороза приєдналася нова партія
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз і голова політичної партії і Всеукраїнського громадського об’єднання “Суспільний контроль” Василь Волга у вівторок, 2 травня, підписали угоду про об’єднання партій і стратегічне партнерство.
Як повідомили в прес-службі Соцпартії, за змістом угода подібна на укладену соціалістами з партією воїнів-афганців: вона передбачає послідовність саморозпуску партії “Суспільний контроль”, порядок входження членів цієї партії до складу СПУ, форму участі її представників у керівних структурах соціалістів та складення виборчих списків партії у виборчій кампанії 2006 року.
Як відзначається в документі, угода укладена з метою посилення впливу демократичних і соціалістичних сил на процес політичного структурування суспільства – це закономірний процес, який є наслідком реалізації законів про вибори на пропорційній основі.
Парламентські вибори в Україні пройдуть навесні 2006 року.
Лідер Усеукраїнської громадської організації “Суспільний контроль” Василь Волга брав участь у першому турі президентських виборів у 2004 році і набрав 0,04% голосів виборців (12 874 осіб).

Знищують безпритульних тварин
Захисники прав тварин заявляють, що напередодні міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення-2005” у Києві триває жорстоке знищення безпритульних собак і кішок.
Жителі міста повідомляють про зникнення “знайомих” безпритульних тварин, а також про випадки виявлення конаючих собак безпосередньо на вулицях міста.
Раніше організація із захисту тварин SOS заявила, що співробітники комунального підприємства “Притулок для тварин” жорстокими методами відловлюють собак і котів та труять їх. Отрута, за їхніми словами, викликає смерть у муках.
Мерія міста поки ніяк не коментує ці повідомлення.
Кілька тижнів тому члени Київського міського товариства захисту прав тварин оселилися перед мерією у наметовому містечку.
Вони стверджували, що мер Києва Олександр Омельченко розпорядився знищити всіх безпритульних псів напередодні міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення-2005”.
Захисники тварин закликають мера міста Олександра Омельченка перейти до гуманних методів вирішення проблеми бездомних тварин і виступають за стерилізацію.
Вони, крім того, вимагають закрити притулок для безпритульних собак у Бородянці (Київська область), де з тваринами, за їхніми словами, погано поводяться.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору