Рівне:

Створення та просування сайтів

Навколо футболу

Спорт 05-травня, 2005, 14:569 prov 1 198
Найбагатші – Бекхем і Моурінью
За оцінками журналу “Франс Футбол”, Девід Бекхем і Жозе Моурінью – найвисокооплачувані в світі футболу. Півзахисник мадридського “Реала” очолює список найбагатших футболістів світу. За підрахунками популярного французького видання, за минулий рік Бекхем заробив близько 25 мільйонів євро. У цю суму входять зарплата в клубі, доходи від реклами і відрахування від використання його іміджу.
Другий у списку найвисокооплачуваніших футболістів також представник королівського клубу. Це бразильський форвард Роналдо чий річний дохід оцінений в 19,6 мільйона євро. Третє місце з 13 мільйонами євро займає півзахисник все того ж “Реала” француз Зінедін Зідан. Слідом за ними в списку йдуть Крістіан Вьєрі (12 мільйонів євро), Алессандро Дель П’єро (9,5), Френк Лемпард (9,4).
Наставник “Челсі” Жозе Моурінью є найбільш високооплачуваним футбольним тренером світу. До цього моменту португалець уже заробив 7,5 мільйонів євро, а якщо “аристократи” виграють Лігу чемпіонів, Моурінью за рахунок бонусів ще більше збільшить відрив від своїх колег по цеху. Проте цього не станеться, бо у півфіналі “Челсі” поступилися “Ліверпулю”.
Другим у списку тренерів стоїть багаторічний керманич “Манчестер Юнайтед” сер Алекс Фергюсон (6 мільйонів євро). Наставник збірної Англії Свен-Горан Еріксон відстав від шотландця на зовсім небагато (5,8), тоді як головний тренер “Арсеналу” Арсен Венгер “задовольняється” 4,4 мільйонами євро.

Абрамович виложив 700 мільйонів фунтів
Губернатор Чукотки Роман Абрамович щодня витрачає на утримання лондонського футбольного клубу “Челсі”, що належить йому, більше мільйона фунтів стерлінгів (55 мільйонів рублів). Такі цифри подав відомий британський таблоїд The Sun.
За підрахунками журналістів цього видання, за 670 днів, які Абрамович є господарем клубу, він витратив вже більше 36 мільярдів рублів (близько 683,4 мільйона фунтів стерлінгів). Лише на придбання нових футболістів, починаючи з 1 липня 2003 року, пішло 212,8 мільйона фунтів (цю цифру підтверджує і агенція Reuters), а на зарплати гравцям і службовцям – 215 мільйонів.
Крім того, на купівлю “Челсі” разом з виплатою боргів клубу пішло близько 140 мільйонів фунтів. Варто відзначити, що сукупні витрати Абрамовича на “Челсі” перевершили середньорічні бюджети найбагатших команд “Формули-1” Toyota, McLaren і Ferrari. Виконавчий директор клубу Пітер Кеньон підтвердив лише, що основні витрати “Челсі” пішли на придбання нових футболістів:
– Ми серйозно витратилися на придбання нових футболістів. Купили сім гравців, а нинішнім літом плануємо ще три серйозні придбання. Не дивлячись на це, не можна сказати, що ми просто безповоротно витрачаємо гроші. У нас є довгостроковий п’ятирічний план, як нам відшкодувати ці витрати.
Нагадаємо, що в нинішньому сезоні “Челсі” виграв два трофеї: Кубок Англійської Ліги і чемпіонат Англії. Чемпіоном лондонська команда стала вперше за останні 50 років.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору