Рівне:

Створення та просування сайтів

НА ВУЛИЦІ БАЗАРНІЙ У РІВНОМУ – БЕЗ БАЗАРУ

Актуально 19-травня, 2005, 20:369 prov 1 419
Причину цього мотивовано тим, що 25 років на ній не проводилося жодних опоряджувальних робіт. За цей час тротуар тут практично знищено, потребує відновлення й проїжджа частина. Про зовнішній вигляд будинків взагалі нічого говорити. Починаючи з першого червня, як повідомив Віктор Чайка, тротуари вимостять плиткою, відреставрують фасади будинків. Братимуть участь у цьому, за його словами, й підприємці, котрі мають там заклади торгівлі чи громадського харчування.
У найгіршому становищі тепер опиняться ті люди, які вздовж Базарної торгують практично з землі. Більшість з них працює неофіційно – без придбання патентів та сплати податків. Зазвичай від сусідства з ними страждають справжні підприємці, адже, коли нема витрат – можна правити нижчі ціни, відтак і переманювати покупців. Вочевидь, “клейоночникам”, а саме так їх називають представники малого бізнесу, тепер доведеться легалізуватися. Тоді вони зможуть на законних підставах отримати торгове місце. За даними управління торгівлі та побутового обслуговування населення Рівненського міськвиконкому, на ринках обласного центру є вільних 276 місць.
Наразі невідомо, скільки триватиме реконструкція вулиці Базарної та який вигляд вона матиме після цього, але можна сподіватися, що за будь-яких обставин вулична торгівля на ній припиниться. Питання в іншому – валютному “п’ятачку”, що за останнє десятиріччя вкоренився там. Місце для людей, котрі займаються цим видом бізнесу, як мовиться, пристріляне. Безпечне під час проведення рейдів правоохоронців. Рівняни пам’ятають, як один з колишній начальників міліції, переведений з іншої області, обіцяв за місяць припинити діяльність “п’ятачка”. Не вийшло. Можливо, реконструкція Базарної допоможе?
Тетяна НАГІРНА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору