Рівне:

Створення та просування сайтів

Операція “Мак – 2005”

Кримінал 19-травня, 2005, 11:469 prov 1 162
Дану тенденцію можна пояснити таким фактором. Незважаючи на роз’яснювальну роботу, значна частина населення ще не сприймає висів маку як протиправне діяння. Мовляв, я сію, бо мені хочеться пиріжків з маком, а не для продажу соломки наркоманам і наркоділкам, але часто виходить навпаки. Замість того, щоб тішити кондитерські смаки гурманів, він, перетворившись на наркосировину, служив і нині служить збагаченню наркоділків.
Тому правоохоронці змушені чинити згідно із Законом: посіяв мак – відповідай, незалежно від своїх благих намірів. Щороку вони перевіряють городи та лани на наявність посівів маку. Скажімо, торік в області було перевірено 4325 господарств. За фактами незаконного посіву маку порушено майже 400 кримінальних справ. Ступінь відповідальності тут залежить від кількості посіяних чи вирощуваних рослин. Якщо їх менше, ніж 500, то незаконний посів чи вирощування маку або конопель карається штрафом у розмірі до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом терміном до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Проте плантації маку у селян нерідко значно перевищують цю кількість.
До слова скажемо, що під час проведення операції “Мак-2004” у господарстві жительки одного з сіл Острозького району було вилучено понад 63 кілограми макових головок. У цьому ж районі був затриманий житель міста Нетішина Хмельницької області, який перевозив у легковику 16 кілограмів такої ж наркосировини. Всього ж під час торішньої операції “Мак” було затримано одинадцять наркокур’єрів, які перевозили здебільшого макову соломку. Зафіксовано 91 факт збуту макової наркосировини.
Отож, очевидно, що основою наркобізнесу у нашій області, як і загалом в Україні, залишається вирощений на городах наших селян мак. Сіючи чималі плантації маку, кожна людина повинна усвідомити, що урожай може пожинати наркоторговець, або ж і ті самі господарі не рідко стають торговцями дурману. І тоді “пиріжки з маком” стають суцільним злом…
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору