Рівне:

Створення та просування сайтів

Вручені спортивні премії

Спорт 19-травня, 2005, 11:559 prov 1 376
Окрім нього претендентами на цю нагороду були шестиразовий переможець велогонки “Тур де Франс” американець Ленс Армстронг, дворазовий олімпійський чемпіон з бігу на 1500 і 5000 метрів марокканець Хішам Ель Герруж, триразовий олімпійський чемпіон з плавання американець Майкл Фелпс, чотиразовий чемпіон світу з мотогонок італієць Валентіно Россі і семиразовий чемпіон світу “Формули-1” німець Міхаель Шумахер.
Кращою спортсменкою світу названа дворазова олімпійська чемпіонка легкоатлетка з Великобританії Келлі Холмс. Вона випередила олімпійську чемпіонку зі стрибків із жердиною росіянку Олену Ісинбаєву і кращу тенісистку світу 2004 року росіянку Марію Шарапову. Окрім них на перемогу претендували найсильніша гольфістка світу шведка Анніка Соренстем, яка виграла минулого року дев’ять турнірів, голландська велосипедистка Леонтьен Зійлард ван Морсель, яка стала олімпійською чемпіонкою в гонці з роздільного старту, олімпійська чемпіонка із семиборства шведка Кароліна Клюфт.
“Командою року” стала збірна Греції з футболу, яка виграла чемпіонат Європи. “Новачком року” визнаний олімпійський чемпіон з бігу на 110 метрів з бар’єрами китаєць Лю Сян. Нагороду “повернення року” отримав італійський автогонщик Алессандро Занарді, який в аварії в 2001 році втратив обидві ноги, але зумів повернутися в гонки.
Кращим спортсменом-параолімпійцем став канадець Чантал Петітклерк, який завоював 5 золотих медалей на Параолімпіаді в Афінах. Кращою “екстемальною” спортсменкою року стала британська яхтсменка Елен Макартур, яка минулого року побила світовий рекорд в одиночному кругосвітньому плаванні. Cпеціальну нагороду за “силу духу” отримала команда Boston Red Sox, яка виграла бейсбольну світову серію вперше за 86 років свого існування.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору