Рівне:

Створення та просування сайтів

Таємниця загибелі так і не буде розкрита?

Спорт 19-травня, 2005, 11:569 prov 1 424
Триразовий чемпіон світу з автогонок у класі “Формула-1”, загинув 1 травня 1994 року після того, як його болід розбився об стіну відбійника під час гонки на “Гран-прі Сан-Марино” в Італії. У 1997 році технічний директор команди Williams Патрік Хед і колишній головний дизайнер Едріан Ньюї, звинувачені в ненавмисному вбивстві, були виправдані. У 1999 році апеляційний суд підтвердив цей вердикт. Проте в 2003 році Верховний суд Італії зажадав повторного слухання справи, мотивувавши це допущеними помилками в частині юридичних формальностей при апеляції. Обвинувач клопотав про закриття процесу відразу ж, як тільки він розпочався. Проте адвокати Хеда і Ньюї заявили, що не згідні з таким результатом справи, оскільки це “наведе тінь на репутацію” їх клієнтів. Захист має намір добиватися ще одного виправдувального вироку.
На думку обвинувачення, Хед і Ньюї частково несуть відповідальність за аварію боліда Сенни, оскільки дозволили внести в конструкцію автомобіля небезпечні зміни. Команда Williams послідовно відкидала всі звинувачення.
Представники “Формули- 1” раніше заявляли, що Італія може позбутися права проводити у себе один з етапів гонки, якщо власті країни погрожуватимуть кримінальним переслідуванням за можливу причетність до аварій на трасі. Тим часом у всіх чотирьох таких справах за 40 років італійські суди виправдовували обвинувачених.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору