Рівне:

Створення та просування сайтів

Пожежа на складі боєприпасів на Хмельниччині була невипадковою?

Україна і світ 12-травня, 2005, 12:139 prov 1 215
“Я не виключаю того, що це не проста випадковість. Є низка обставин, що змушують мене так думати”, – відзначив він.
За словами глави оборонного відомства України, відповідно до звіту командира арсеналу, у сховищі, де лежало близько тисячі тонн боєприпасів, не виконувалися роботи з утилізації, упродовж року туди нічого не ввозили і звідти нічого не вивозили. Також у сховищі немає електроенергії і це виключає можливість коротких замикань.
Крім цього, за словами міністра, погода не була спекотною, щоб спричинити пожежу.
“Я хотів би дочекатися результатів офіційного розслідування й отримати чесні відповіді на те, що сталося. А потім визначатиметься ступінь відповідальності людей, які були причетні до цього”, – сказав він.
Гриценко заявив, що жоден вибухонебезпечний предмет не вилетів за межі арсеналу і загрози для життя людей немає.
Він також відзначив, що пожежа сталася в той самий день (6 травня), що й вибухи на складах боєприпасів біля села Новобогданівка в Запорізькій області у 2004 році.
За словами Гриценка, для з’ясування причин пожежі на місці працюють слідчі групи прокуратури, Служби безпеки України, військові служби правопорядку.
В одному зі сховищ 47-го арсеналу Міноборони України неподалік від села Цвітоха Славутського району Хмельницької області виникла пожежа, що спричинила вибухи боєприпасів.
Дальність розльоту осколків склала близько 150 метрів.
Пожежа була ліквідована упродовж кількох годин. Під час локалізації вогню отримали поранення 9 військовослужбовців, один з них – важке. Зараз стан постраждалих лікарі оцінюють як задовільний, загрози для їхнього життя немає.
На території арсеналу проводяться роботи із розчистки місцевості від вибухонебезпечних предметів.
За фактом інциденту військовий прокурор Західного регіону України порушив кримінальну справу за статтею 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби).
Міноборони планує, що ліквідація наслідків вибухів і пожежі на базі може бути завершена до 2007-2008 року. Військове відомство створило департамент, що займатиметься питаннями, пов’язаними з утилізацією боєприпасів, ракет й інших озброєнь, а також ракетного палива.
На Хмельницькій АЕС у зв’язку з інцидентом було посилено режим фізичного захисту, оперативно вжито інших запобіжних заходів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору