Рівне:

Створення та просування сайтів

Лікарів затримали за махінації

Актуально 12-травня, 2005, 12:159 prov 1 139
Як розповів перший заступник начальника слідчого відділу УМВС майор міліції Олександр Негрей, схема була доволі простою. Населення, яке після трагедії в Чорнобилі, було переселено в інші регіони країни, з так званої тридцятикілометрової зони, а також ліквідатори аварії на ЧАЕС, підпали під категорію пільговиків, які у зв’язку із погіршенням стану здоров’я мали право на безкоштовне отримання ліків у спеціалізованих аптеках. Отож, на таких осіб (а частина з них уже померла), заводилися медичні картки. Все було, на перший погляд, правомірно: лікарі проводили прийоми хворих, призначали лікування згідно з визначеним діагнозом та в межах асигнувань, виділених державою, виділяли відповідну суму на пільгові рецепти. А кошти незабаром опинялися у кишенях горе-лікарів. Проблема в тому, що чимало переселенців і ліквідаторів взагалі не знали про надані державою привілеї. Тому, працівники міліції звертаються до згаданої вище категорії осіб: хто перебуває на обліку, та не звертався за допомогою до працівників Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення м. Рівного, перевірити, чи не “отримали” вони, було, коштів на лікування. Якщо виникнуть проблеми, охоронці порядку допоможуть з'ясувати незаконний потік пільгових грошей.
Працівники рівненського УБОЗу за наявними ознаками злочину порушили кримінальну справу згідно з частиною другою ст.191 Кримінального кодексу України, яка за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Якщо до порушення кримінальної справи пільгові рецепти видавалися за однією схемою, то нині їх видача докорінно змінена. Аби отримати ліки, потрібно неодмінно особисто з'явитися на прийом до лікаря та засвідчити виданий рецепт підписами лікарської колегії, узгодженими зі спеціалізованою аптекою.
Четверо затриманих рівненських лікарів заперечують причетність до згаданих вище злочинів. Слідство триває. Остаточну крапку у цій справі поставить суд.

Олена Кузьменко,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору