Рівне:

Створення та просування сайтів

“ОДЕК” готовий замінити “Верес”

Спорт 04-січ, 2007, 13:219 prov 951
Проваливши футбольний сезон 2005 року, оржівський ”ОДЕК” повністю реабілітувався у наступному 2006 році. Підопічні Григорія Шаламая задовго до завершення чемпіонату у першій лізі стали його переможцями. Потужно та рівно провівши сезон, “ОДЕК” довів своє право буди лідером футбольної Рівненщини. У 22 іграх чемпіонату області “ОДЕК” здобув 18 перемог, зіграв дві гри у нічию і зазнав дві поразки — 56 очок. Золоті медалі оржівці додали до Кубка області. На стадіоні “Авангард” футболісти “ОДЕКа” впевнено переграли сарненський “Маяк” — 3:0 — і повернулися на вершину обласного футболу. Про минулий сезон та плани на наступний розмова з головним тренером оржівського “ОДЕКа” Григорієм Шаламаєм.
— “ОДЕК” виборов чемпіонство і здобув Кубок області. Можна сказати, що сезон для вас був вдалим?
— Так. Я задоволений виступом команди у сезоні. Перед командою ставилося завдання перемогти у чемпіонаті області та Кубку області. Це нам вдалося зробити. На жаль, припинили боротьбу за Кубок України серед аматорів. Зупинилися за один крок — у півфіналі. Різні розмови точаться щодо наших півфінальних ігор. Але я нічого не можу сказати щодо цих поразок. Просто програли. Хоча намагалися поборотися і за цей трофей.
У фіналі Кубка області ми впевнено перемогли “Маяк”. Цікава була гра. Після безбарвного першого тайму вдалося віднайти свою гру у другому і довести до логічного завершення свою перевагу.
В чемпіонаті ми набрали оберти і лише наприкінці дозволили собі втратити вісім очок. У першому колі таких втрат було два пункти (нічия із “Водником” у Рівному). Команда намагалася не втрачати очки. В цілому скажу, що непогано пройшли сезон.
— Когось можете вирізнити з команди?
— Як на мене, то свій кращий сезон провів Женя Скляр. Чи не єдиний футболіст, який відіграв стабільно впродовж всього сезону. Відзначити хочеться гру воротаря Кособуцького, польових гравців Жака, Комара, Давидюка.
— Які плани на майбутнє?
— До 15 січня футболістів розпустив на канікули. Необхідно доукомплектуватися, аби вдало виступити і в наступному сезоні. Плануємо запросити 5-6 чоловік (наразі є двадцять футболістів). Однозначно, що з “Вереса“ брати нікого не буду — там немає з кого вибирати. Як буде тривати передсезонна підготовка — ще не знаю. Ймовірно, не будемо брати участі у зимових турнірах міста та області. У нас немає добротних футбольних полів для проведення зимових змагань і я боюся травматизму серед своїх підопічних. Тим більше, якщо ще не буде снігу.
— Якби нинішній “ОДЕК” грав у другій лізі, на якому місці перебував би?
— Скажу чесно — задніх не пасли б. Розмови про участь нашої команди у професійній лізі йдуть і хотілося б спробувати себе на вищому рівні. Проте для цього одного бажання мало. Необхідно створити належну інфраструктуру. У всякому разі скажу, що я бачив на власні очі команди–суперники “Вереса”, то останнім “ОДЕК” не був би.
— Як Ви можете прокоментувати останнє місце “Вереса”?
— Потрібно більше займатися футболом, а не говорити про нього. Поки керуватиме клубом Святослав Власюк — футболу не буде. Відповідно, не буде і результату. В такому стані “Верес” ще не був за моєї пам’яті. Якщо команда є — необхідно нею займатися. За три роки у команді було шість тренерів. Виходить, що тренери погані, а президент — хороший? Так не може бути. Хто сюди прийде? Я не уявляю, що буде надалі з командою і футболом взагалі. Зараз ходять чутки, що команда може стати фарм-клубом “Волині”. Це шлях в нікуди. Що нам дасть це на перспективу? Готувати і награвати гравців для іншої команди? А своїх куди дівати? У нас є футболісти і ними необхідно займатися. А так свій футбол завалений, а чужий підніматимемо. Це не вихід із становища. Таке вже було, коли була команда в Млинові. Чим все завершилося — ви знаєте.
— Ви бачите вихід із цієї ситуації?
— Немає виходу. Тупик. Необхідно зараз все вирішувати і кардинально змінювати підходи до команди професійної ліги. Бюджетні кошти необхідні, але частково. Потрібно шукати інші шляхи фінансування. Я говорю відверто — “ОДЕК” готовий дограти замість “Вереса” залишені ігри у чемпіонаті другої ліги. Думаю, ми в меншій кількості поєдинків наберемо більше очок, ніж зараз є!
— Повернемося до чемпіонату області. Кого Ви бачите суперником наступного сезону?
— Дамаю, наступний сезон буде більш інтригуючий. До наших головних суперників, а це здолбунівський “Волинь-Цемент”, сарненський “Маяк”, кузнецовський “Ізотоп” та радивилівський “Сокіл”, додадуться амбіційні команди “Штурм” та “Славія”. Гадаю, глядачі, які спостерігають за чемпіонатом області, будуть у захваті від цікавих поєдинків. Думаю, і ми не зможемо набивати більше десяти голів. Воно цікаво, але пропадає інтрига. Коли ми з великими рахунками вигравали, наші вболівальники починали вболівати за суперника — чи заб’ють нам бодай гол чи ні? А вболівальник хоче бачити безкомпромісну спортивну боротьбу на футбольному полі, азарт гравців і їх професійні дії.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору