Рівне:

Створення та просування сайтів

КОЛЯДКАМИ ТА ЩЕДРІВКАМИ СВІТ ЗВЕСЕЛЯЄМО

Актуально 11-січ, 2007, 13:309 prov 3 299
У перший день Різдва Христового розпочалися в Рівному та області мистецькі заходи, приурочені найбільшій і найвеличнішій у році духовній події.

Основою цих заходів став ІІІ фестиваль пісенно-музичного мистецтва «Різдвяні піснеспіви», заспівом до якого були колядки у виконанні відомого фольклорного колективу міського палацу дітей і молоді під керівництвом Віктора Ковальчука. Лунали вони на майдані Незалежності.
А наступного дня в Свято-Покровському соборі відбулося урочисте відкриття самого фестивалю, головним учасником якого став Архієрейський хор «Знамення» Рівненської єпархії УПЦ КП, регентами якого є Володимир і Наталя Іваники. До його чистих та щемливих голосів приєдналися й співи світських хорових колективів міста та області. На жаль, останніх слухали не всі прихожани собору.
— І винні в цьому, — каже голова обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка Микола Федоришин, — керівники світських хорових колективів, які не зовсім відповідально поставилися до вибору свого різдвяного репертуару. Замість церковних колядок, як того вимагає не лише фестивальна програма, а й сам дух Різдва, зазвучали й щедрівки. Як мовиться, перестаралися…
Іншими двома днями місцем святкових подій стали майдан Незалежності та міський палац культури, де учасники ІІІ фестивалю пісенно-музичного мистецтва, зокрема колективи колядників закладів та установ охорони здоров’я краю, продовжили знайомити рівнян і гостей міста зі своїми програмами.
Завтра фестиваль знову завітає в стіни Свято-Покровського собору, де відбудеться різдв’яний концерт хору духовенства Дубенського благочиння, камерного хору «Аве Марія» та зразкового хору «Фантазія». А наступними днями задзвенять дитячими та дорослими пісенними голосами той же майдан Незалежності, майдан Короленка, зала органної та камерної музики та обласний академічний український музично-драматичний театр. «Щедрий вечір, добрий вечір», «Сію, вію, посіваю, з Новим роком поздоровляю!», «Ой, на Василя…», «Різдвяна псалма» — ці та інші назви фестивальних програм говорять самі за себе. Додамо лишень, що серед учасників цих святкових дійств, крім уже згаданих колективів, будуть ще симфонічний та камерний оркестри обласної філармонії, камерний хор «Воскресіння» та інші оберігачі колядок, щедрівок, різдвяних ігор, конкурсів і розваг.
Звучіть, «Різдвяні піснеспіви», даруйте людям Божу благодать!
Микола МИХАЛЬЧУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору