Рівне:

Створення та просування сайтів

Сарни рвуться у «вишку»

Спорт 25-січ, 2007, 16:299 prov 1 905
Чергові матчі провели команди Рівненщини, що беруть участь у першості України з баскетболу у першій лізі. З чотирьох матчів рівненський клуб ОШВСМ БК-93 РЕГІ переміг у двох і у двох поступився, а БК “Сарни” зазнав однієї поразки і тричі виграв. Сарненчани, набравши 22 очки (десять перемог та дві поразки), лідирують у свої групі. Зустрівши на матчах АБЛ президента клубу, граючого тренера БК “Сарни” Олега Краська (на фото), не міг не поговорити про плани команди.
— Ваша команда не виступає у чемпіонаті АБЛ, але вас можна постійно зустріти тут...
— Справді, ми не змагаємося у чемпіонаті АБЛ. Але багато гравців команди, як і я, виступають за інші колективи. Матчі аматорської ліги допомагають тримати себе у формі, підтримувати “бойовий” стан та набувати ігрову практику. А це нам необхідно для матчів у першій лізі.
— Команда БК “Сарни” серед лідерів у першій лізі. Ви налаштовані на вихід до вищої?
— Так. Минулого року з різних причин нам цього не вдалося зробити. В основному через фінансові проблеми. На жаль, районне керівництво не звертає необхідну увагу на баскетбол. Я не хочу сказати, що воно повністю ігнорує БК “Сарни”. Ні, нам допомагають, але ця допомога мізерна. Якщо команді “Маяк” з бюджету виділили 200 тисяч гривень на участь у чемпіонаті області, то нам дали лише 20 тисяч. Але ми будемо намагатися потрапити нинішнього року до вищої ліги. Надіюсь, що наша влада знайде можливість нас підтримати більш відчутно.
— Ви створили баскетбольний клуб, очолюєте його, граєте — не важко?
— Важко, але якби я не хотів цим займатися, ніколи не розпочав би. Команда майже повністю укомплектована вихованцями сарненської баскетбольної школи. На розвиток баскетбольного клубу “Сарни” і баскетболу у місті в цілому вплинув Микола Бортніков, який був першим тренером більшості гравців, які виступають чи виступали у команді. Крім цього, посильну допомогу нам надають мої друзі, підприємці-партнери.
— Нинішній склад команди зможе не загубитися у вищій лізі?
— Хочу сказати, що нинішня команда добре укомплектована. Можна сказати, що зараз у нас сплав досвіду та молоді. Поруч з досвідченими гравцями, такими як Андрій Костко, Андрій Бугаєвський, підвищують свою майстерність молоді спортсмени.
Результати ігор у першій лізі: “Імпульс” (Шостка) — БК “Сарни” — 105:83 та 77:100, “Хімік-3” (Южний) — БК-93 ОШВСМ-РЕГІ — 65:61 та 66:70, “Імпульс” — БК-93 ОШВСМ-РЕГІ — 81:99 та 72:62, “Хімік-3” — БК “Сарни” — 66:81 та 71:96.
Лідирує у групі БК “Сарни” — 22 очки, у рівнян — 18 і четверте місце.
Тим часом триває чемпіонат України з баскетболу серед команд суперліги. Рівненська команда БК-93 “Пульсар” свій черговий матч провела вчора в Одесі проти місцевого баскетбольного клубу. Суперники нашої команди зіграли свої поєдинки у суботу та неділю: “Київський-Будівельник” — БК “Київ” — 66:70, БК “Дніпро” — МБК “Миколаїв” — 75:55, “Сумихімпром” — “Черкаські мавпи” — 91:100, “Політехнік” — “Львівська політехніка-ГАЛИЧИНА” — 84:99, “Кривбасбаскет-Люкс” — БК “Хімік” — 93:75 ( у переможців екс-”пульсарівець” Віктор Герасимчук провів на майданчику 20 хвилин, забив 9 очок і здійснив 9 підборів), “Азовмаш” — БК “Одеса” — 98:78. У цьому матчі стався неприємний інцидент, у якому був замішаний вихованець рівненського баскетболу Сергій Ліщук. Після однієї з атак проти рівнянина порушили правила і він зазнав пошкодження. Сергій не знайшов нічого кращого, як відповісти на брутальний фол. На момент підготовки номера стало відомо, що Сергій Ліщук у цьому матчі зазнав забійної травми але готовий у найближчий час вийти на майданчик. А у матчі із одеситами рівнянин провів на майданчику 25 хвилин і набрав чотири очки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору