Рівне:

Створення та просування сайтів

Нейтралітет для України — надто дороге задоволення

Останні новини 25-вер, 2008, 10:539 prov 1 347
Зростання заробітної плати, реформа армії, збільшення інвестицій та підвищення впливовості країни — такі наслідки підготовки та вступу України до НАТО. Самі ж українці поки що не дуже охоче підтримують таку ідею. Як запевняють фахівці — через брак інформації та хибні стереотипи. Про перспективи вступу нашої країни до НАТО йшла мова на засіданні Рівненського прес-клубу.
Після кавказьких подій, в Україні все частіше почали згадувати про Північноатлантичний альянс та перспективи вступу до цієї організації. І хоча такий курс держави обраний від початку її незалежності, сьогодні фахівці не наважуються назвати ймовірний час завершення цього процесу.
— За даними аналітичного центру при Пентагоні, за час підготовки України до вступу в НАТО, нею буде вкладено близько 15-ти мільярдів доларів у розвиток своєї армії, інфраструктури, економіки. Це необхідно для того, щоб відповідати стандартам інших країн-членів Альянсу, — розповідає доцент кафедри міжнародних відносин і країнознавства РІС КСУ Олег Санжаревський. — Наразі ж українці бояться змін, вони настільки втомилися від своїх проблем, що поки їх особисто не зачепить якесь нововведення, вони не змінять своєї позиції.
У безкоштовності вступу України до НАТО запевняє аташе департаменту НАТО Міністерства закордонних справ України Максим Музичко:
— Всі кошти, які використовуватимуться Україною для того, щоб підготуватися до вступу в НАТО, вкладатимуться у своїх же громадян. Адже країна, яка претендує на членство в Північноатлантичному альянсі, зобов'язана наблизити рівень життя своїх громадян до показників тих країн, які вже входять в цю організацію.
Наразі, за словами дипломата, на першому місці по готовності до реформування, яке необхідне для вступу України до НАТО, знаходиться армія. А колективна безпека, яку забезпечує Альянс, значно спрощує і здешевлює питання оборони від можливих агресорів. Адже країна-учасник в такому разі не зобов'язана утримувати усі роди військ, а лише ті, які визначені в договорі.
— Нейтралітет для нас коштуватиме дуже дорого, — переконаний прес-секретар 13-го армійського корпусу Віктор Шубець. — Прості платники податків не готові утримувати на нормальному рівні військовослужбовців, адже це колосальні кошти. Якби ми вибрали бути поза НАТО, для повноцінної оборони необхідно було б мати триста тисяч військовослужбовців. При вступі ж до цієї спільноти для нашої держави вистачить утримувати вдвічі менше підготовлених бійців.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору