Рівне:

Створення та просування сайтів

ІНВЕСТУЄТЬСЯ СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО

Актуально 09-жов, 2008, 14:539 prov 3 196
ІНВЕСТУЄТЬСЯ СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО

Загальнодержавний занепад сільського господарства не обійшов цю галузь і на теренах Рівненщини. Тому їй без сторонньої допомоги піднятися на належний рівень важко. І тут стали у пригоді інвестиції.
Нинішнього року в агропромисловий комплекс області залучено понад 100 млн. гривень інвестицій, що на 40 відсотків більше, ніж за це період торік. Крім цього, для розвитку галузі надійшло 49 млн. доларів іноземних коштів.
Найбільше фінансових вкладень залучено у Гощанському, Млинівському, Дубенському та Радивилівському районах. Проте малопривабливими для інвесторів виявилися Володимирецький, Костопільський та Дубровицький райони. Тут цей показник становить від 400 тис. до 1,3 млн. гривень.
Залучення інвестицій дозволило збільшити площі під сільськогосподарські культури на 24 тис. гектарів, а також частково модернізувати виробництво, оновити техніку. На сьогодні у чотирьох сільськогосподарських підприємствах області обладнуються молокопроводи, у шести — доїльні зали.
Як повідомила перший заступник начальника головного управління агропромислового розвитку Надія Приходько, потужний молочний комплекс будується у товаристві ім. Воловикова, що в Гощанському районі. Два аналогічні комплекси споруджуються у Дубенському районі, по одному у Млинівському та Здолбунівському районах.
Триває закупівля нової потужної сільськогосподарської техніки, якої у нинішньому році придбано на 54 млн. гривень. Продовжується модернізація підприємств переробної галузі, зокрема хлібопекарської.

Ростислав ВАРЖЕЛЬ
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору