Рівне:

Створення та просування сайтів

17 тисяч місць звільняться в українських в’язницях

Україна і світ 02-чер, 2005, 15:419 prov 1 016
Це станеться після того, як Президент підпише закон про амністію, що його ухвалила Верховна Рада. Амністія присвячена 60-річчю перемоги і звільнить від покарання неповнолітніх, вагітних, пенсіонерів, ветеранів, інвалідів і хворих на рак та СНІД.
Ранок у парламенті розпочався з чергового блокування трибуни – блокували соціал-демократи, вимагаючи негайно розглянути інцидент зі своїми однопартійцями Шуфричем і Прошкуратовою. Втім історію про взаємини депутатів з міліцією парламент вирішив перенести на потім, а засідання присвятити звільненню “посадочних” місць у місцях позбавлення волі. Розгляд президентського закону про амністію тривав доволі довго через з‘ясування політичних нюансів процесу амністування засуджених за фальсифікацію виборів минулої осені. Як результат, з кожних десяти фальсифікаторів звільнятимуть одного чи двох, які є хворими, престарілими, вагітними чи неповнолітніми.
Майбутня амністія стосуватиметься й засуджених за тяжкі злочини, якщо вони відбули більше половини ув’язнення. Автор іншого законопроекту про амністію Степан Гавриш пропонує звільнити від покарання всіх, хто вчинив незначні виборчі злочини. Серйозним виборчим злочинцям депутат хоче на третину скоротити терміни покарань. Майбутньою амністією держава звільнить понад 17 тисяч українців, тобто на свободу вийде кожен десятий.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору