Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 30-жов, 2008, 16:239 prov 1 679
Співробітник мексиканської імміграційної служби намагався ввезти до Арізони 77 кілограмів марихуани
На кордоні США з Мексикою затримали значну партію марихуани.
Затриманий – Франсиско Селайя-Карільо, був одягнений у військову форму, коли на пікапі в минулу неділю під’їхав до прикордонного контрольно-пропускного пункту в містечку Луквілл. Представившись, він заявив, що має намір зробити деякі покупки, — повідомив журналістам офіційний представник адміністрації Буша.
Американський митник, проте, машину все ж таки вирішив оглянути. І виявив в бензобаку і запасному колесі марихуану.

КНДР погрозила Південній Кореї повним знищенням
У вівторок, 28 жовтня, КНДР погрозила перетворити Південну Корею на руїни у випадку, якщо Сеул продовжить вести політику конфронтації.
Корейською народною армією було оприлюднене комюніке, в якому заявляється: “Маріонетковому режиму краще б усвідомити, що наші превентивні удари перетворять все на руїни, вони навіть не встигнуть відкрити вогонь. Це буде справедлива війна, спрямована на створення незалежної об’єднаної держави”.
За твердженням Пхеньяна, “КНДР забезпечена більш дієвою силою для завдання превентивного удару, ніж Південна Корея”.
Раніше Північна Корея звинуватила адміністрацію південнокорейського президента Лі Мен Бака в тому, що Сеул “потоптав” угоду про міждержавний саміт, прагнучи військової конфронтації.
Нагадаємо, 16 жовтня КНДР, незадоволена політикою консервативного уряду Південної Кореї, погрозила повністю розірвати відносини з Сеулом.
Нинішнє загострення ситуації проходить на тлі чуток про хворобу лідера КНДР Кім Чен Іра. Останню інформацію озвучив прем’єр-міністр Японії Таро Асо, який заявив, що за даними розвідки лідер Північної Кореї Кім Чен Ір, ймовірно, госпіталізований. Однак він досі може приймати рішення.

Роздрібні ціни на нафтопродукти будуть знижені
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила, що з 1 листопада поточного року українські нафтотрейдери знизять роздрібні ціни на пальне на 40 коп за 1 літр. Про це Прем’єр-міністр поінформувала після закінчення наради з представниками нафтодобувної та нафтопереробної галузі.
“Ті, хто реалізовує бензин та дизельне паливо на заправках України, з 1 листопада знизять ціни на всі нафтопродукти на 40 коп. за літр”, — підкреслила Юлія Тимошенко. При цьому вона додала, що з нафтотрейдерами досягнуто домовленості про те, що з 1 грудня в роздрібній мережі України ціни на нафтопродукти будуть знижені на 1 грн. за літр.
Прем’єр-міністр підкреслила, що уряд не підвищуватиме акцизний збір на нафтопродукти, як це передбачалося в проекті змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2008 рік”. “Уряд піде назустріч нафтотрейдерам і не буде підвищувати податки для тих, хто торгує нафтопродуктами на внутрішньому ринку, і не підвищуватиме акцизний збір”, — сказала Юлія Тимошенко.
За словами Глави уряду, Державна податкова адміністрація складе графік відшкодування ПДВ для експортерів нафтопродуктів.

Світові збитки від фінансової кризи вже досягли $ 2,8 трильйона
Втрати світових фінансових установ досягли в результаті кризи 1,8 трильйона фунтів стерлінгів (2,8 трильйона доларів).
Про це йдеться в доповіді Банку Англії. Для порівняння, ВВП України в 2007 році становило 140 мільярдів доларів.
Відповідно до доповіді, криза на світових фінансових ринках стала найбільш суворою з часів Першої світової війни. Разом з тим зазначається, що завдяки зусиллям урядів та центробанків вдалося уникнути набагато масштабніших лих.
У звіті Банку Англії повідомляється, що допомога від держав банківській сфері у всьому світі становить понад 750 мільярдів фунтів (1,3 трильйона доларів). У самій Великобританії була проведена рекапіталізація банків на загальну суму 37 мільярдів фунтів.
За даними за серпень, кредитні інститути США і Європи офіційно визнали близько 600 мільярдів доларів втрат.
Нагадаємо, що прибуток європейських компаній за 2008 рік може скоротиться до 40% на тлі скорочення попиту та побоювань затяжної рецесії.
Раніше повідомлялося, що світова фінансова криза істотно змінила рейтинг найбагатших людей Forbes.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору