Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівному дали ліміти газу для опалення квартир

Газета СВ 30-жов, 2008, 16:309 prov 1 907
Рівному дали ліміти газу для опалення квартир


Півмісяця рівняни марно очікували на жадане тепло. Напередодні опалювального сезону, який щорічно має розпочинатися 15 жовтня, чиновники з міськвиконкому запевняли, що комунальна галузь до нього готова. Натомість сталося не так, як гадалося високопосадовцям. Тепло не з’явилося в батареях ні 20 жовтня, ані 25. Тільки на папері. З цього приводу голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук разом з першим заступником міського голови Рівного Віталієм Хмилецьким в понеділок зазначили, що влада зірве вентиль, щоб комунальному підприємству подали газ.
Перед теплопостачальними підприємствами Рівного були виставлені дві основні умови – заплатити 5 млн. гривень “живими” грішми і представити гарантії банку про те, що буде надано кредит на 15 млн. гривень.
Як повідомила прес-служба облдержадміністрації, за рішенням сесії Рівнеради готуються документи на догани керівнику “Комуненергії” Петру Сергійчуку та начальнику управління житлово-комунального господарства Юрію Собчуку.
— Населення Рівного заборгувало за тепло близько 30 млн. гривень. Якби зараз рівняни погасили хоча б половину суми, то місто могло би легко вийти із ситуації, що склалася, — наголошує Олексій Хмилецький.
Разом з тим, цифри підтверджують слова Олексія Хмилецького — 115% становить рівень плати населення Рівненщини за централізоване опалення у січні-вересні 2008. Це посприяло зменшенню заборгованості з початку року на 24 відсотки. Однак досі залишається несплаченим борг майже у 32 мільйони гривень за тепло минулих сезонів, який накопичився станом на 1 жовтня 2008 року. Понад 80% цієї суми — борг мешканців Рівного.
Рецепт подолання „зимового періоду” в квартирах рівнян запропонував лідер Рівненської УНП Василь Червоній.
За його словами, міській владі необхідно було зняти 20 мільйонів гривень, розміщених на депозиті в банку, і закрити проблеми з енергопостачанням.
Між тим, як повідомили з прес-служби обласної ради, голова Рівненської облради Олександр Данильчук домовився з першим заступником голови правління НАК “Нафтогаз України” Ігорем Діденком, про виділення лімітів газу на Рівненську область.
Тим часом на днях сесія Сарненської районної ради прийняла важливе рішення. Сарненські депутати „перекинули” 200 тисяч гривень з медицини на погашення боргів за теплопостачання жителів районного центру. Саме субвенція міському бюджету в такому розмірі дозволить сарненчанам грітися у своїх оселях.
Сергій Багряний,
Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору