Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська митниця щоденно направляє 2 мільйони 678 тисяч грн. до Держбюджету

Останні новини 05-лис, 2008, 12:459 prov 1 247
У жовтні цього року Рівненська митниця забезпечила надходжень до Держбюджету у сумі 61,6 мільйонів гривень, що у 2 рази більше в порівнянні з жовтнем 2007 року. Середньоденні перерахування до державної казни в жовтні склали 2 мільйони 678 тисяч гривень. Всього ж з початку 2008 року до Держбюджету митницею спрямовано податків та зборів у сумі 560,9 мільйонів гривень.
В жовтні підприємствами Рівненщини експортовано товарів та продукції на 182,6 млн. грн., що на 7,1% більше в порівнянні з жовтнем 2007 року, та на 6,3% більше ніж у вересні 2008 року. Вивозились товари в 42 країни світу. Найбільшим партнером по експорту товарів залишається Росія – туди вивозиться майже четверта частина всіх товарів. Основні види продукції, що експортується підприємствами Рівненщини залишаються традиційно сталими: галька. гравій, щебінь; фанера; добрива мінеральні; вимикачі; лісоматеріали; насіння ріпаку; плити деревостружкові; аміак; продукція склозаводів області. Найпотужніші підприємства-експортери Рівненщини в жовтні - ВАТ “Рівне азот”, частка якого від загальної вартості експортованих товарів складає 23,6%, ТОВ "Клесівський кар"єр нерудних копалин "Технобуд" (11,2%), ТОВ "ОДЕК" Україна(8,1%), ТОВ "Свиспан Лімітед" – 5% від загальної вартості експортованих товарів.
Протягом жовтня на Рівненщину імпортовано товарів на суму 222,7 мільйонів гривень, що на 28,4% більше, ніж в жовтні минулого року, але на 16,8% менше ніж у вересні 2008 року. Зменшення імпортованих товарів пояснюється сезонним чинником Так, у жовтні на Рівненщину не ввозились сівалки, частка яких у вересні була досить значна, зменшилось ввезення сільськогосподарської техніки – комбайнів, тракторів дискових борон; мідного дроту, мінеральних добрив, будівельних блоків та цегли, форм для лиття скла та дзеркал.
В порівнянні з вереснем в жовтні в 2,2 рази збільшилось ввезення на Рівненщину легкових автомобілів, в 2,8 раз частин до котлів центрального опалення, на 76% - газових пальників, на 62% - формальдегіду, філе оселедця мороженого та мороженої скумбрії - на 43,7 та 46,4% відповідно, свинини охолодженої (на 20%) на 11% - вантажних автомобілів,
Крім того, значна частка імпортованих в жовтні товарів припадає на технологічне обладнання, яке інвестується у виробництво і в подальшому призведе до збільшення потенціалу підприємств області та покращення інфраструктури. Серед таких товарів: генератор гарячого газу (комплектний об’єкт); екскаватори та бульдозери гусеничні; лінія виробництва нетканих матеріалів; верстат деревообробний; котки дорожні; електронні пристрої для вимірювання або контролю параметрів; обладнання для птахівництва (комплектний об’єкт); обладнання для будівництва доріг; автогрейдер; термостанція та котел водяний.
Найбільшими платниками податку в жовтні були Представництво "ТОВ "Азеркорпу - Аутобан", Здолбунівське ВАТ "Волинь-Цемент", ТОВ "Клесівський кар"єр нерудних копалин "Технобуд", ТОВ "Гюалос", ТОВ "Укртехнофос", ТОВ "РЗВА - Електрик", ВАТ "Рівненська фабрика нетканих матеріалів".
Митниками оформлено 5060 вантажних митних декларацій, (на 31,5% більше ніж в жовтні 2007 року) 459,3 тис. тон вантажів, через митний кордон України пропущено73 тисячі громадян, 20,8 тисяч транспортних засобів, 325 тисяч тон вантажів, видано 834 посвідчення на право реєстрації транспортних засобів в органах ДАІ, — повідомив прес-центр
Рівненської митниці.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору