Рівне:

Створення та просування сайтів

В Україні припинена діяльність наймогутнішого конвертаційного центру

Україна і світ 06-лис, 2008, 12:079 prov 1 152
В Україні припинена діяльність   наймогутнішого конвертаційного центру


Податківці в Харківській області припинили діяльність одного з наймогутніших в Україні злочинних угруповань, що надавало послуги з “конвертації” коштів, вивезенню валюти за кордон, мінімізації сплати податків для сотень підприємств з різних регіонів країни.
Як повідомили в Головному управлінні податкової міліції Державної податкової адміністрації України, оперативне документування злочинного угруповання здійснювалося більше року. За цей час була встановлена протиправна діяльність понад 30 її активних членів.
Учасники даного злочинного угруповання безпосередньо контролювали діяльність двох банківських установ, у яких були відкриті розрахункові рахунки понад 100 підприємств з ознаками фіктивності. Крім цього, рахунки підконтрольних підприємств були відкриті ще в 26 банківських установах України.
У реалізації оперативних матеріалів брали участь понад 250 співробітників податкової міліції з різних регіонів (оперативники, слідчі, працівники фіззахисту). В результаті спецоперації було вилучено понад 8,4 млн. гривень і 30 тисяч доларів готівкою, понад 100 печаток “фіктивних” фірм і понад 50 комплектів комп’ютерної техніки (ноутбуки, комп’ютери, сервери), що використовувалися учасниками угруповання для проведення злочинної діяльності. Крім цього, на рахунках підконтрольних угрупованню “фіктивних” підприємств арештовано понад 1,3 млн. гривень безготівкових коштів.
Рух коштів по підконтрольних угрупованню підприємствах, які входили до складу “конвертаційного” центру, тільки протягом поточного року склав понад 1 млрд. гривень.
Крім цього, достовірно встановлено, що організатори злочинного угруповання безпосередньо причетні до створення й використання “податкових ям”, у т.ч. чотирьох з доведеного Міністерством фінансів України контрольного списку.
За результатами проведених заходів, установлено місцезнаходження й затримано за ст. 115 КПК України 11 активних учасників угруповання, у т.ч. організатора. Слідство триває.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору