Рівне:

Створення та просування сайтів

Досі не розпочався опалювальний сезон для мешканців гуртожитка на Відінській, 42а

Останні новини 26-лис, 2008, 10:479 prov 1 306
Досі не розпочався опалювальний сезон для мешканців рівненського гуртожитка по вул. Відінській, 42а. 300 його мешканців знову страждають через чужі борги. З ними зустрілася Голова ФДМУ, Почесний голова Всеукраїнської організації “Громадський союз захисту конституційних прав мешканців гуртожитків” Валентина Семенюк-Самсоненко, яка 25 листопада 2008 року перебувала у Рівному з робочою поїздкою.
Борг гуртожитка за теплопостачання сягнув уже 134 тис. грн., 113 із них – це борг колишніх орендарів, які незаконно окупували кілька поверхів. Таким чином, у регіональному відділенні ФДМУ по Рівненській області, який є розпорядником даної будівлі, наголошують – це борг не мешканців гуртожитку. Нагадаємо, 1560,2 кв. м. даного гуртожитка незаконно займають ТзОВ “Тараоптторг”, ТзОВ “Мобіль” і ППФ “Євротранс”, термін дії договорів оренди з якими закінчився майже 2 роки тому. Однак підприємці досі відмовляються звільняти приміщення гуртожитку і навіть продовжують здавати площі, на які не мають жодного права користування, у суборенду.
Підприємці демонструють відверте захоплення державного майна, використовуючи недосконалість вітчизняного законодавства. “Судова тяганина з цих питань триває роками, і рішення, як не прикро, приймаються не завжди на користь людей. Імена суддів, які приймали сумнівні рішення щодо гуртожитку по вул. Відінській, 42а, я вже навіть знаю напам’ять», -зазначила Валентина Семенюк-Самсоненко.
Слід зазначити, що саме Рівненський міський суд приймає рішення на користь підприємців, які незаконно окупували державне майно. Як відомо, саме його Ухвалою від 12.10.2007 року регіональному відділенню заборонено вчиняти будь-які дії щодо відчуження (передачі в комунальну власність, приватизації, продажу) або передачі в оренду будівлі по вул.Відінській,42а. Судді Рівненського міського суду визнають за колишніми орендарями право спільної часткової власності. Утім, суди вищої інстанції ці сумнівні рішення відміняють. Так, за останній рік вдалося звільнити майже 3 поверхи.
Для довідки. Торік тепло в оселях мешканців “горе-гуртожитку” з’явилося 23 листопада - регіональне відділення домовилося з теплопостачальниками про реструктуризацію боргу. Тоді кошти вдалося віднайти завдяки особистій домовленості начальника РВ із суборендарями, які погодилися проплатити орендну плату наперед. І не “псевдоорендарям”, як це було раніше, а безпосередньо балансоутримувачу будинку – ТОВ “Байкал”, — повідомила прес-служба Рівненського відділення ФДКМУ.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Lilianet 26-лис, 11:39

В гуртожитку по Кн.Ольги ,4,тепло з"явилось 19 листопада 2008 року.Центр міста,під"їзди гуртожитку облаштовані такими страшними дверима (як в поганого господаря в хліві) і подекуди частенько слугують нетверезим перехожим замість туалету,так як поблизу "Ольга","Людмила","Кобза".Ремонт в парадному гуртожитку давно не проводився, і перше враження людей,які потрапляють-жах!
Дійсно, ситуація ,що склалася з мешканцями гуртожитків- критична, це як бомба повільної дії.В приватизації даного гуртожитка простим відмовляють,або пропонують захмарну ціну викупу житлових метрів.
Можливо новий мер займеться правами мешканців гуртожитків?
*хороша тема для журналістських розслідувань власності гуртожитків,які знаходяться в центрі міста.
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору