Рівне:

Створення та просування сайтів

Майбутнє села — за агротуризмом

Актуально 27-лис, 2008, 09:179 prov 1 255
В рамках реалізації проекту „Розбудова міжсекторного партнерства для активізації сталого розвитку сільських територій Рівненської області України” на Рівненщині 16-22 листопада перебувала іноземна делегація з Вармінсько-Мазурського воєводства Польщі.
Основна мета проекту – оптимізація діяльності сільських товаровиробників. Делегати з Польщі ділилися власним досвідом, ознайомилися із нашими проблемами та сподіваннями. Методом реалізації такого проекту вони назвали створення місцевих груп дії – організацій, які активізують сільське населення, адміністрацію, підприємства, неурядові організації. Вони допомагають самим мешканцям вирішувати, що ті хочуть зробити і яким способом цього досягнути. Один із секторів роботи у цьому напрямку – розвиток агротуризму, який відкриває нові фінансові можливості для сільського господарства. Місцевих груп дії у воєводстві вже нараховується 14, а агросадиб – 2,5 тис. (у Рівненській області – 32).
Ярослав Сарновскі, директор департаменту розвитку сільських територій і сільського господарства, зауважив: „Потенціал України є більшим, як у Польщі, найважливіше – щоб у цьому переконалися самі мешканці”. А найбільшу проблему він вбачає у психологічній готовності людей до нового виду діяльності.
Марія ЗОЗУЛЯ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору