Рівне:

Створення та просування сайтів

ТВК визнала неправомірними дії членів ДВК № 95

Останні новини 10-гру, 2008, 13:349 prov 1 050
Територіальна виборча комісія частково задовольнила скаргу представника РОГО „Комітет виборців України” на дії та рішення ДВК № 95 щодо перешкоджання його присутності під час проведення підсумкового засідання з підрахунку голосів виборців на позачергових виборах міського голови Рівного.
Нагадаємо, що 30 листопада близько 21:30 на виборчій дільниці № 95, не було допущено представника РОГО „Комітет виборців України”, який спостерігав як журналіст газети „Точка зору. Рівне”, до процедури підрахунку голосів виборців. Такі дії відбулися, незважаючи на роз’яснення норм законодавства членам зазначеної дільничної комісії головою правління організації Олексієм Горецьким та членами Територіальної виборчої комісії.
Згодом члени дільничної комісії пояснювали, що вони не мали наміру створювати навмисні перешкоди спостерігачу в реалізації його права як представника засобу масової інформації, не знали відповідних положень законодавства, діяли виключно з мотивів дотримання безпеки в приміщенні, де розташовувалась дільнична виборча комісія тощо.
Враховуючи ці обставини, ТВК вирішила задовольнити скаргу частково, зокрема визнала зазначені дії та рішення членів ДВК № 95 такими, що суперечать законодавству України про вибори, а також попередила голову, заступника, секретаря та інших членів цієї ДВК про неприпустимість перешкоджанню представникам ЗМІ у реалізації їхнього права бути присутнім на засіданні виборчої комісії при підрахунку голосів. Поряд з цим, зважаючи на пояснення членів ДВК щодо ненавмисності своїх дій, Територіальна виборча комісія відмовила у визнанні недійсними результатів голосування 30 листопада на виборчій дільниці №95.
„Такі дії є неприпустимими в цивілізованій правовій державі, – коментує ситуацію голова правління Рівненського КВУ Олексій Горецький. – Подібних фактів не було з часів виборів Президента у 2004 році. Тому, аби не допускати подібних дій у подальшому, ми вирішили подати скаргу до Територіальної виборчої комісії. Хоча рішення ТВК, на наш погляд, є досить м’яким і більше моральним, а не правовим, ми одразу заявили, що не будемо оскаржувати його до суду, адже не є зацікавленою стороною у результатах виборів і морально-виховне завдання було досягнуте повністю. На жаль, цей факт став підтвердженням того, що рівень правових знань багатьох членів комісій є не завжди на належному рівні. Тому в подальшому потрібно приділяти значно більшу увагу якісній підготовці членів ДВК, а самими кандидатам ретельніше підбирати людей, делегованих ними для роботи під час виборів, щоб уникати подібних прикрих ситуації. Принагідно хочемо також привітати Володимира Хомка з перемогою на виборах міського голови й побажати йому своїми діями виправдати довіру рівнян”, — повідомила РОГО КВУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору