Рівне:

Створення та просування сайтів

Страхуймося, бо ми того варті

Кримінал 11-гру, 2008, 16:319 prov 1 228
Страхуймося, бо ми того варті


Нововведення в законодавстві, що стосуються безпеки дорожнього руху, передбачають значні штрафні санкції у випадку відсутності у водіїв страхового поліса цивільно-правової відповідальності. Згідно з першою частиною 126 статті Кодексу україни про адміністративні правопорушення, інспектор ДАІ може винести постанову та призначити водію без автоцивілки штраф від 425 до 850 гривень.
Зважаючи на суму штрафних санкцій, водіям наземних транспортних засобів дешевше застрахуватися.
Ідучи назустріч учасникам дорожнього руху, ДАІ не зупинятиме водіїв для того, щоб перевірити лише наявність страхового полісу у водія.
Як повідомив нам начальник відділу дорожньо-патрульної служби Управління ДАІ УМВС України в Рівненській області майор міліції Віктор Іващук – під час перевірки працівниками ДАІ водійських документів перевіряється наявність у водія чинного полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності у наступних 4-х випадках:
— при виявлені і документуванні порушень правил дорожнього руху;
— оформленні дорожньо-транспортної пригоди;
— проведенні державного технічного огляду;
— операцій із реєстрації транспортних засобів у підрозділах МРЕВ.
Якщо у із перерахованих випадках водій не матиме при собі страхового полісу – інспектор ДАІ складатиме адмінпротокол за статею 126 КУпАП та буде виносити постанову на штраф.
У сусідній цивілізованій Європі відсутність полісу про обов’язкове страхування немислиме. Там люди відчули переваги страхування, адже придбавши страховий поліс, водії впевнені у вирішенні правових та майнових непорозумінь при настанні страхового випадку. В Україні автоцивілка стала не тільки обов’язковою, а й вигідною. Власник полісу почувається набагато впевненіше, ніж водій без страховки. Сьогодні безліч страхових компаній пропонують свої продукти та послуги, але в якій оформити автоцивілку – вибирати Вам.
Проте вже зараз стає очевидним той факт, що придбавши поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності, ціна якого становить у середньому 200-300 гривень на рік, ви маєте змогу уникнути непередбачуваних та небажаних витрат та зекономити на штрафах.
Ярослав МЕЛЬНИЧУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору