Рівне:

Створення та просування сайтів

На Поліссі міліції допомагають громадські помічники

Газета СВ 19-гру, 2008, 10:239 prov 1 638
На Поліссі міліції допомагають громадські помічники


На сьогодні дільничі інспектори обслуговують по 3-4 і більше сіл, розташованих на великій території, які важко охопити. Отож дільничому не обійтися без помічника. Саме тому за клопотанням керіницва Сарненської та Костопільської райдержадміністрацій в цьому році запроваджено експеримент з призначення громадських помічників дільничних інспекторів у двох районах області. І вже фактично з вересня цього року такий експеремент запровадили в дію.
Щоб визначити ефективність новації, дискутували на розширеному засіданні координаційної ради із забезпечення законності та правопорядку Сарненської райдержадміністрації.
Начальник Сарненського РВ УМВС в Рівненській області Леонід Закревський розповів про виконання розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації про запровадження експеременту щодо призначення громадських помічників дільничних інспекторів міліції в сільській місцевості Костопільського та Сарненського районів та результати їх роботи.
У Сарненському РВ УМВС працює 21 дільничий інспектор міліції та 46 помічників дільничих інспекторів. Громадські помічники у сільській місцевості надають допомогу і сприяють дільничим інспекторам міліції у здійсненні заходів охорони громадського порядку, боротьби зі злочинністю, профілактики правопорушень, у тому числі з боку осіб, які перебувають на обліку органів внутрішніх справ, вирішенні інших завдань.
Варто зазначити, що для полегшення роботи дільничих інспекторів було розроблене положення про громадських помічників дільничого інспектора міліції у сільській місцевості. Це положення визначає права і обов’язки громадських помічників, матеріально-технічне забезпечення та норми стимулювання їх роботи.
Цей проект приніс позитивні результати – криміногенна ситуація в районі покращилась. Помічники зуміли виконати поставлені перед ними завдання, показали якісну співпрацю з органами внутрішніх справ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору