Рівне:

Створення та просування сайтів

НУРТУЄ ЖИТТЯ В ЗООПАРКУ

Актуально 12-січ, 2009, 10:309 prov 1 272
Рівненський зоопарк успішно функціонує ось уже понад чверть століття і вважається одним із кращих в Україні та найбагатшим за кількістю і різноманітністю тварин. Ним пишаються і охоче відвідують мешканці обласного центру. Люди, яких ще малюками водили сюди батьки, тепер самі водять своїх нащадків на своєрідні екскурсії. Правда, тоді постійними мешканцями звіринця було не більше двох десятків тварин, і то всі — представники фауни рівненського регіону: зайці, лисиці, кози, лосі, вовки, дикі кабани тощо.
Тепер у Рівненському зоопарку прижилося понад 150 видів тварин загальною кількістю більше 600 особин. Серед них чимало і рідкісних та екзотичних. Для тварин побудовані зручні вольєри та інші приміщення, створені необхідні для проживання і розмноження майже комфортні умови, максимально наближені до природних. Уже давно відійшли у минуле товсті стіни, грубі залізні грати, бетонна підлога та тісні клітки. І не тому, що вийшли з моди, а через те, що негативно впливали на здоров’я і тривалість життя тварин. А в тераріум навіть встановлено потужний кондиціонер, від чого значно поліпшилися умови проживання рептилій, зручніше тут почуваються і численні відвідувачі.
Протягом останніх років постійні мешканці зоопарку активніше народжують потомство, поліпшуючи “демографічну ситуацію” звіринця. Водночас це дає можливість обмінюватися тваринами з іншими аналогічними закладами країни і навіть світу.
Адміністрація Рівненського зоопарку нещодавно запровадила ще одну послугу, якою із великим бажанням користуються наймолодші відвідувачі звіринця — дошкільнята, хлопчики і дівчатка мають змогу і неабияке задоволення покататися на справжніх конях та поні.
Відрадно й те, що у зоопарку нуртує життя. Він розростається, збільшується кількість його “жителів” і відвідувачів. Не “підводять” і звірі. Напередодні Нового року відбулася ще одна по дія. Зокрема, у сім’ї африканських лам народився малюк. А амурському тигру привезли “наречену”.
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору