Рівне:

Створення та просування сайтів

Страховим компаніям не вистачає кадрів

Актуально 09-чер, 2005, 11:159 prov 996
Майже півтисячі страхових компаній функціонує на теренах України. У Рівному за останній рік їхня кількість суттєво збільшилась, і на сьогодні у нас 33 компанії, які мають ліцензії на всі види страхування. Та, на думку директора Рівненської філії Страхової групи ТАС Сергія Копаниці, незабаром кількість їх може значно зменшитися. Оскільки кожна організація створює власну страхову компанію – кишенькову, а так довго тривати не може.
За словами пана Копаниці, в своїй роботі всі страхові компанії стикнулися з однією і тією ж проблемою – нестачею професійних кадрів. Адже тільки в Києві та Тернополі є ВНЗи, що готують професійних страховиків. Через таку катастрофічну нестачу кваліфікованих кадрів страхові агенства змушені вдаватися до їх переманювання з компаній-конкурентів.
Натомість старший викладач Національного університету водного господарства та природокористування Інна Наговичко зазначила, що у їхньому ВНЗі на економічній спеціальності вже упродовж п’яти років обов’язково читається дисципліна страхування. Але якщо два роки тому на лекції та практичні завдання давалося по тридцять годин, то тепер їх кількість скоротили до двадцяти. А сорок годин недостатньо навіть для того, щоб подати студентам найголовніше. Втім, не так давно дисципліну страхування перенесли на окрему кафедру фінансів, тому пані Наговичко переконана, що НУВГП невдовзі матиме змогу готувати кваліфікованих страхувальників.
Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне
.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору