Рівне:

Створення та просування сайтів

Залишив машину на тротуарі – шукай її на штрафному майданчику

Актуально 16-чер, 2005, 11:599 prov 961
Схоже, що через місяць-другий ходити вулицями обласного центру стане набагато комфортніше – автомобілів, припаркованих на тротуарах, уже не буде. Їх спеціальним транспортом вивозитимуть на штрафний майданчик.
Саме з такою пропозицією виступив цього тижня на засіданні Рівненського міськвиконкому начальник ВДАІ УМВС, депутат Рівнеради Едуард Герасимчук. Наскільки гостро стоїть у місті ця проблема – відомо всім. Вона спричиняє незручності і пішоходам, і водіям. Порушники правил дорожнього руху досить часто ставлять свої авто і на проїжджій частині вулиць, де встановлені знаки, що забороняють навіть зупинку.
Розробленим положенням пропонується два варіанти: забирати машину автомобілями-евакуаторами, тоді це робитимуть комунальники спільно з працівниками ДАІ, або встановлювати блокувальні пристрої. Який з них частіше застосовуватиметься – покаже час, але в обох випадках за такі послуги доведеться платити. Точної вартості ще не визначено, та очікується, що це буде не менше 10 гривень за кілометр дороги, звісно, коли йдеться про транспортування. Неважко підрахувати, у скільки обійдеться “визволення” машини, коли її відвезуть з району продовольчого ринку, а саме там, за даними працівників ДАІ, найчастіше порушуються правила стоянки й паркування, до вулиці Дворецької, на штрафний майданчик. Ще варто додати вартість годин зберігання її там. Виходить недешево.
У порівняно кращому становищі опиняться ті водії, чиї машини будуть затримані за допомогою блокувальних пристроїв. На цих пристроях зазначатиметься інформація про час блокування транспортного засобу та номери телефонів, за якими можна звернутися для продовження поїздки.
Члени виконкому Рівнеради підтримали пропозицію начальника ДАІ області.
Тетяна НАГІРНА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору