Рівне:

Створення та просування сайтів

НЕЗАКОННИЙ ВИДОБУТОК БУРШТИНУ НЕ ПРИПИНЯЄТЬСЯ

Кримінал 30-чер, 2005, 13:009 prov 6 187
Уже нікому не секрет, що нині для переважної більшості жителів Полісся є кілька основних способів заробляти гроші – це ягоди, ліс та бурштин. Але якщо не припинити вирубку лісів та незаконне добування бурштину, то є реальна загроза, що незабаром цей край перетвориться у справжню пустелю.
Правоохоронці намагаються боротися з такого роду злочинцями, хоча ті досить обережно себе поводять. Для добування бурштину місцеві жителі використовують мотопомпи, якими розмивають землю. А щоб уникнути відповідальності за свої вчинки, правопорушники виставляють “дозори”, які попереджають про наближення міліції. Тому, щоб спіймати таких “копачів”, правоохоронці вдаються до різноманітних методів, зокрема, пересідають на цивільні автомобілі та перевдягаються у цивільну форму. Так, як повідомили із прес-групи ВДАІ УМВС України в Рівненській області, нещодавно працівники Сарненської окремої роти ДПС ДАІ спільно з оперативними службами районного відділу міліції затримали дві групи, які незаконно видобували бурштин.
23 червня в урочищі Завидне Сарненського району правоохоронці затримали двох місцевих жителів, які займались незаконним видобутком бурштину. У них виявили та вилучили дві саморобні мотопомпи, три пожежні рукави, бурштин-сирець, три мотоцикли марки “МТ” без номерних знаків та реєстраційних документів. Спорядження для видобування бурштину перевозили на автомобілі УАЗ-452, реєстраційних документів на який не виявилося. А в салоні знаходився штик до гвинтівки “Маузера”.
Наступного дня правоохоронці проводили рейд уже в іншому місці – поблизу селища Клесів Сарненського р-ну. Там вони затримали трьох місцевих жителів, які за допомогою помпи кустарного виробництва незаконно займалися видобутком бурштину-сирцю. В підозрюваних провоохоронці вилучили 5 мотопомп та бурштин-сирець.
Наразі усі затримані “шукачі пригод” спілкуються із слідчими.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Давид 30-лис, 16:25

Цікаво, як ті двоє з урочища Завидне доїхали туди на трьох "МТ", одному УАЗі і працювали удвох на двох помпах відразу. А ті троє, що з під Клесіва, видно, ще далі пішли. Це ж треба, щоб троє на п"ять помп...

Навіщо ця показуха? Всі ж знають, що "дозори" в "копачів" носять погони.
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору