Рівне:

Створення та просування сайтів

У Китаї затверджений девіз Олімпіади-2008

Спорт 30-чер, 2005, 13:099 prov 1 796
Організаційний комітет з проведення Олімпійських ігор-2008 у столиці Китаю затвердив салоган “Одна планета, одна мрія” як офіційний девіз. Глава оргкомітету Ігор-2008 Лю Чи заявив, що “ці слова втілюють у собі сподівання китайського народу на світ у всьому світі і щасливе майбутнє для наступних поколінь.
Девіз Олімпіади-2008 був оголошений міністром уряду КНР під час свята на стадіоні Пекіна, яке транслювалося китайським телебаченням у прямому ефірі. Церемонія, на якій були присутні більше шести тисяч гостей, пройшла з великим розмахом, а China Mobile, найбільший оператор стільникового зв’язку Китаю, послав усім своїм абонентам олімпійський девіз відразу після його оголошення у вигляді sms-повідомлень.
Як відзначив у своєму вітальному листі президент МОКНУВ Жак Рогге, девіз Олімпіади-2008 “підхопив олімпійський дух, адже Олімпіада здатна через спорт просувати і мир, і злагоду у всьому світі”.
Нагадаємо, що оргкомітет Олімпіади в Пекіні 1 січня 2005 року оголосив про початок конкурсу на гасло Ігор. До крайнього терміну, 31 січня, оргкомітетом було отримано близько 210 тисяч варіантів девізу, причому в конкурсі взяли участь не лише громадяни Китаю, але і багатьох інших країн.
Після закінчення крайнього терміну конкурсу оргкомітет запросив на дослідження варіантів фахівців з соціології, спорту, культури і лінгвістики, які повинні були дати оцінку присланим девізам і зробити свій вибір. На думку представників оргкомітету, вибране гасло повною мірою підходить для Олімпіади саме в китайській столиці, так само, як гасло: “Ласкаво просимо додому!” підійшло для Ігор в Афінах.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору