Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 15-січ, 2009, 13:339 prov 984
Мінтрансзв’язку змінить телефонний код Києва та області
Міністерство транспорту та зв’язку України планує у жовтні-листопаді 2009 року впровадити окремий телефонний код для Київської області.
Телефонувати на номери Київської області потрібно буде через персональний код у національній телефонній мережі — 45.
Зміняться правила набору й столичних номерів. Зі звичного для Києва коду 044 зникне нуль.
Відповідні зміни впроваджуються за планом переходу на перспективну систему нумерації телефонної мережі загального користування України, який розроблений Мінтрансзв’язку.
Нагадаємо, що процес переходу на нову систему телефонної нумерації розпочався в Україні 15 листопада 2008 року і триватиме до 2012 року.

У екс-президента США вкрали велосипед
Зловмисники вкрали велосипеди екс-президента США Джиммі Картера і його дружини. Дорожні велосипеди відомого подружжя вкрали з президентського центру Картера, розташованого біля центру міста Атланта, штат Джорджія, мовиться в заяві місцевої поліції. На цей час у справі про розкрадання власності 39-го президента США ніхто не затриманий.
Джиммі і Розалін Картери люблять здійснювати прогулянки на велосипедах в парку поблизу центру Картера. Вкрадені велосипеди подарував Картерам у 2007 році власник магазину велосипедів Outback Bikes Пітер Вікер. За його словами, він зробив це після того, як побачив старі велосипеди сімейної пари, які потребували ремонту.
Демократ Картер керував США з 1977 по 1981 рік. На президентських виборах у листопаді 1980 року Картер, який балотувався на другий термін, зазнав поразки від республіканця Рональда Рейгана.
Фігуристка народила доньку через два дні після смерті

Британські лікарі протягом двох днів штучно підтримували серцебиття померлої від крововиливу в мозок фігуристки Джейн Солімен, щоб дати народитися недоношеній дитині. 9 січня її дочка Айа з’явилася на світ шляхом кесаревого розтину цілком здоровою.
41-річна Солімен, колишня чемпіонка Великої Британії у довільному катанні, на 25 тижні вагітності після скарг на головний біль знепритомніла у себе вдома. Незабаром вона була доставлена в оксфордську клініку Джона Редкліффа, де в неї виявили масивний крововилив у мозок через руйнування великої судини пухлиною. За кілька годин лікарі констатували смерть мозку. Ще за день до цього фігуристка почувалася цілком здоровою і не підозрювала про пухлину.
Щоб врятувати дитину, лікарі штучно підтримували серцебиття померлої протягом двох днів. Впродовж цього часу їй вводили високі дози кортикостероїдів, щоб підготувати легені плоду до самостійного дихання. Недоношена дівчинка з’явилася на світ шляхом кесаревого розтину і виявилася цілком здоровою. Нині вона перебуває в спеціалізованому відділенні інтенсивної терапії Королівської лікарні Беркшира в Редінгу. За словами фахівців, дитина розвивається нормально.

У Британії помер останній ветеран двох світових війн
Останній у Великобританії ветеран двох світових війн Вільям Стоун помер у віці 108 років.
Стоун народився 23 вересня 1900 року. Під час Першої світової війни у 1918 році він вступив на службу в Королівські військово-морські сили кочегаром на крейсер “Тайгер”.
Під час Другої світової Стоун був старшим кочегаром на кораблі “Саламандер”. У 1940 році він брав участь у знаменитій операції — евакуації військ з Дюнкерка. П’ять разів він пройшов один і той же шлях, щоб забрати військових з берегів цього французького міста на Британські острови.
У 1943-му Стоун брав участь у висадці британських військ на Сицилії, куди прибув на легкому крейсері “Ньюфаундленд”.
Після Другої світової війни Стоун тримав у Девоні тютюнову крамницю та перукарню, а в 1968 пішов на пенсію й переїхав у графство Оксфордшир. Стоун помер 10 січня у будинку для людей похилого віку, де провів останні два роки життя.
Серед численних нагород Стоуна є радянська ювілейна медаль „Сорок років перемоги у Великій Вітчизняній війні”. Цю нагороду він отримав за участь у доставці союзницьких вантажів у радянські північні порти Архангельськ і Мурманськ. На цей час серед живих залишився тільки один ветеран, який пережив Першу і Другу світові війни: в Австралії живе 107-річний Клод Шоле.

Роналду — кращий футболіст світу 2008 року
Кращим футболістом світу за підсумками року, що минув, визнаний півзахисник “Манчестер Юнайтед” і збірної Португалії Кріштіану Роналду. Про це на урочистій церемонії ФІФА у Цюріху оголосив Пеле.
У п’ятірку кращих за підсумками опитування головних тренерів і капітанів збірних команд планети увійшли також бразилець Кака (“Мілан”), аргентинець Ліонель Мессі (“Барселона”), іспанці Фернандо Торрес (“Ліверпуль”) і Хаві Ернандес (“Барселона”).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору