Рівне:

Створення та просування сайтів

Студенти вимагають від уряду відновити пільги на проїзд влітку

--- 14-лип, 2005, 17:069 prov 1 415
Студенти вимагають від Кабінету Міністрів України внести зміни до постанови, яка позбавляє їх пільг на проїзд влітку.
Про це заявили члени Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Студентське братство”. Голова Студентського братства Олег Яценко ознайомив журналістів зі студентським зверненням до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, у якому йдеться, що згідно із Законом від 5 лютого 1993 року “Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні” студентам гарантуються протягом року пільги на проїзд по території України залізничним, водним, автомобільним, міським (крім таксі) транспортом. Проте у 1999 році постановою Кабінету Міністрів України №541 був затверджений Порядок надання пільг, який, на переконання студентів, суперечить вищезгаданому закону.
Тому представники Студентського братства вимагають від уряду негайно скасувати постанову №541, а також поновити незаконно порушувані досі права студентів та учнів, привівши у відповідність із законом порядок надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів 1-4 рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів у міському і приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України.
Також Олег Яценко зазначив, що звернення будуть направлені міністру освіти і науки Станіславу Ніколаєнку та міністру транспорту і зв’язку Євгену Червоненку з проханням ініціювати розгляд вимог на наступному засіданні уряду.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору