Рівне:

Створення та просування сайтів

Засекречений “Спрут” лишатиме рівнян води

Україна і світ 21-лип, 2005, 10:539 prov 1 013
Новий метод боротьби з боржниками за водопостачання, вирішили запровадити фахівці комунального підприємства “Рівнеоблводоканал”. Вже з початку минулого тижня комунальники, використовуючи нове полтавське спецобладнання “Спрут”, почали відключати від водопостачання квартири рівнян, у яких сума боргу за використану воду становить понад тисячу гривень.
За словами заступника головного інженера “Рівнеоблводоканалу” Віктора Левчука, нова технологія “Спрут” дозволяє відключати одну або одразу декілька квартир у багатоповерхових будинках не заходячи безпосередньо до помешкання боржників.
За словами пана Левчука, полтавські колеги погодилися надати нашим комунальникам спецобладнання лише у тимчасове користування. А для того, щоб повністю зберегти технологію його виготовлення у таємниці, як це робилося досі, поставили вимогу, що процедуру відключення квартир боржників будуть проводити власноруч.
– Такий метод боротьби з боржниками, – зазначив пан Левчук, – хоча й не традиційний, все ж, як показав досвід полтавських колег, є досить дієвим. Тим більше, що за декілька днів до того, як ми будемо проводити відключення на дверях під’їздів тих будинків де проживають боржники, будуть вивішуватися відповідні повідомлення після чого, працівники “облводоканалу” проводитимуть особисте їх попередження. Це матиме своєрідний психологічний вплив. Якщо вже і це не дасть бажаного результату, тоді доведеться застосовувати нову технологію.
Саме відключення, за словами пана Левчука, матиме тимчасовий характер, а тому водопостачання у квартири боржників буде відновлено одразу після того, як вони повністю розрахуються з боргами або укладуть відповідну угоду про їх погашення по рівномірних частинах. Щоправда, окрім цього, боржникам за відновлення водопостачання у їхні квартири доведеться додатково викласти від двохсот до півтисячі гривень.
– На сьогоднішній день, – зазначив пан Левчук, – борг населення перед нашим підприємством за спожиту воду становить понад десять мільйонів гривень. Саме ця заборгованість постійно стає тим наріжним каменем, який заважає нормально виконувати “Рівнеоблводоканалу” функції водопостачання.
Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору