Рівне:

Створення та просування сайтів

Гемофіліки просять допомоги

Актуально 28-лип, 2005, 14:219 prov 1 536
Створення державної програми підтримки хворих на гемофілію вимагає голова “Товариства гемофіліків” Лариса Костюк.
За її словами, на один курс лікування для такого хворого потрібно затратити не менше десяти тисяч гривень, оскільки одна дитяча доза препарату на сьогодні коштує майже 90 гривень, а доросла – близько 180. У той час, коли в інших областях аналогічні препарати можна придбати за значно нижчу ціну. Наприклад, в Луганську вартість однієї дитячої дози – 12 гривень, дорослу ж можна купити за 25. При крововиливі хворому необхідно вводити упродовж п’яти днів тричі на день по чотири дози цього препарату.
За таких обставин пані Костюк стверджує, що в нашій області лікування хворих гемофілією є дуже дорогим, і просить допомоги у Міністерства охорони здоров’я.
Обласний гематолог Людмила Карлюк запевняє, що державна програма підтримки гемофіліків уже існує. Кошти на придбання необхідних препаратів час від часу надходять від Міністерства, і вже найближчим часом знову надійдуть 10,8 мільйонів гривень. Крім того, до Міністерства охорони здоров’я надходять гуманітарні допомоги з різних країн, от і зараз надійшла із Австрії – це ліки хворим на гемофілію на два мільйони гривень.
Ангеліна, ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору