Рівне:

Створення та просування сайтів

Відтепер початкова освіта – дванадцятирічна

Актуально 28-лип, 2005, 14:239 prov 2 071
– Уже з початком цього навчального року у школах рівненщини започатковується дванадцятирічна форма навчання, – зазначив начальник управління освіти Рівненського міськвиконкому Віталій Новак.
Така реформа в освіті України розпочалася ще в 2000 році, але тільки зараз, за словами пана Новака, у нашій області впровадилась у життя. Адже працівникам міської освіти довелося розглянути всі “за” і “проти” щодо рішення цього нововведення.
Як повідомив начальник управління освіти, учнів шостих-одинадцятих класів ця новація не зачепить. Вони продовжуватимуть навчатись за старою програмою. А от п’ятикласникам і тим, хто вперше цьогоріч переступить поріг школи, її не минути.
Втім, для дітей є і деякі привілеї: до школи можна буде йти і в сім років. Це залежатиме від бажання батьків і від рівня підготовки дитини. Та, незважаючи на те, що багато питань уже передбачено і залагоджено, існує ще низка проблем, що до початку навчального року необхідно вирішити. А саме: облаштування класів, кімнат для ігор та сну для першокласників, розміщення класних кімнат, ізольованих від інших вікових груп школярів, з окремими входами.
Таким чином, як переконаний начальник управління освіти, подібні нововведення обов’язково нададуть процесу навчання нового і більш ефективного змісту.
Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору