Рівне:

Створення та просування сайтів

2007 РІК СТАНЕ ПЕРЕЛОМНИМ

Актуально 28-гру, 2006, 18:539 Lobanovskiy 1 374
Про досягнуте і недосягнуте, про успіхи та помилки міської влади у році, що минає, про перспективи на майбутнє говорив голова Рівного Віктор Чайка на підсумковій прес-конференції у вівторок, 26 грудня.

Перше, на що мер Рівного звернув свою увагу, це був державний бюджет. Віктор Чайка зазначив, що він не є кращим, аніж той, що був затверджений у 2006 році, — надто багато зобов’язань держава делегує на місцеву владу. У бюджеті-2007 є багато незрозумілих для мера Рівного позицій, зокрема у сфері фінансування культури і спорту. Так, на ці галузі передбачено 6,9 мільйона гривень, і 6,2 мільйона з них — на зарплати. Де брати кошти на стадіони, спортзали, бібліотеки — про це державні мужі не подбали.
Віктор Чайка вважає, що 2007 рік стане переломним у питанні надання соціальних послуг для населення. Наступного року передбачається початок будівництва соціального житла — для працівників культури, освіти, медицини. Вартість його становитиме 1850 гривень за квадратний метр, при тому, що управління капітального будівництва встановлює ціну у 3100 гривень. Очікується, що нарешті закриються більшість питань, які викликають нарікання населення на роботу житлово-комунального господарства, адже це стане одним із основних напрямків роботи міської влади. Також передбачені у бюджеті три мільйони, сподівається Віктор Чайка, дозволять налагодити ліфтове господарство.
А ще міський голова пообіцяв, що в 2007 році здійснять реконструкцію двох площ — Театральної та Короленка, а через вулицю Соборну з’явиться три нові підземні переходи. Район Північний перестане бути «спальним» — там, за словами пана Чайки, буде насичена інфраструктура, незабаром розпочнеться будівництво великого універсаму, а згодом інших магазинів та кафе. Вирішуватиметься питання тролейбусного сполучення.
На 90-95 відсотків, сподівається мер Рівного, буде вирішена проблема реконструкції та будівництва доріг. Наступного року, на відміну від нинішнього, більше уваги приділятиметься не центральним вулицям, а периферії — Колоденка, Тинне, Басів Кут, район Молодіжний. У будь-якому разі, запевнив Віктор Чайка, є сподівання на краще і певність у тому, що гірше не буде.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору