Рівне:

Створення та просування сайтів

Парламент коштуватиме удвічі дорожче за Президента

Україна і світ 04-сер, 2005, 10:019 prov 1 056
Для проведення виборів Верховної Ради, які заплановані на кінець березня 2006 року, буде потрібно вдвічі більше коштів, ніж для проведення президентських виборів 2004 року.
Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович 1 серпня у Києві заявив, що на цей час складено попередній кошторис на проведення парламентських виборів 2006 року і найближчим часом він буде скерований до Міністерства фінансів, щоб витрати були враховані в держбюджеті на 2006 рік.
Глава Центрвиборчкому також зазначив, що поки це лише попередній кошторис, оскільки невідомо, скільки партій братиме участь у виборах, також необхідно врахувати ще низку інших факторів.
За словами Ярослава Давидовича, у регіонах робочі групи вже розпочали складати списки виборців. Він повідомив, що складання списків буде завершено до жовтня, а потім до них вноситимуться поточні зміни.
Керівник ЦВК заявив, що комісія досягла попередньої домовленості з ОБСЄ про виділення технічної допомоги для складання реєстру виборців. За його словами, у межах цієї допомоги в регіонах буде створено 27 серверів, а також два сервери для ЦВК.
Давидович повідомив, що у списках виборців вводиться нова графа “місце народження”, що дозволить більш точно ідентифікувати виборця і не допустити його повторного включення до списків. Ці списки, за його словами, стануть першим етапом для складання реєстру виборців.
Ярослав Давидович висловив думку про те, що Рахункова палата формально підійшла до перевірки використання Центральною виборчою комісією коштів, що виділялися на фінансування президентських виборів у 2004 році і в першому кварталі 2005 року. Також він розкритикував позицію Рахункової палати, яка, за його словами, виходила з того, що на президентські вибори 1999 року було витрачено 107 млн., а 2004 року – 477 млн. гривень. Він нагадав, що на відміну від виборів 1999 року, останні вибори проходили в три тури, а до складу комісій усіх рівнів увійшло більше 1 млн. осіб, тоді як у 1999 році їхня кількість складала 238 тис. осіб.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору