Рівне:

Створення та просування сайтів

«Газпром» радить Європі радіти, що він домовився з Тимошенко

Україна і світ 26-січ, 2009, 15:499 prov 1 313
«Газпром» радить Європі радіти, що він домовився з Тимошенко


Європі слід вітати нову російсько-українську угоду з газу, оскільки вона відкриває нову еру - еру стабільності постачань.

Про це пише в The Washington Times заступник голови правління «Газпрому» Олександр Мєдвєдєв, повідомляє Инопресса.

Досягнута домовленість відносно двох незалежних один від одного довгострокових контрактів: один регулює постачання газу на Україну, інший - транспортування російського газу до Європи протягом найближчих 10 років, повідомляє автор. Угода привносить справжню прозорість в розрахунки щодо газу. З наступного року Україна і «Газпром» вестимуть розрахунки за ринковими цінами, без будь-яких знижок, що відповідає вимогам ЄС і інших країн СОТ, наголошує Мєдвєдєв.

Мєдвєдєв висловлює задоволення тим фактом, що «Газпрому» нарешті вдалося звільнитися від посередників у відносинах з Україною.

Політизування російсько-українських газових зв'язків відтепер неможливе, оскільки створений юридичний механізм, що захищає постачання газу до Європи, заявляє автор. На його думку, спроби повернутися до обговорення угод, на чому наполягає президент Ющенко, проваляться і завдадуть збитку мільйонам громадян ЄС.

На думку Мєдвєдєва, криза вчить, що вертикальна інтеграція і довгострокові контракти - краща гарантія безперебійних постачань за передбаченими цінами. Складнощі виникають тоді, коли транспортна і розподільна інфраструктура не знаходиться під контролем постачальника і (або) основних дистриб'юторів. «Правила, які регулюють енергетичний сектор, повинні бути направлені в першу чергу на захист інтересів споживача», - пише Мєдвєдєв.

Прокладення прямих газопроводів Nord Stream і «Південний потік» підвищить енергетичну безпеку Європи, наголошує автор. Нагадавши, що протягом останніх трьох тижнів постачання російського газу через Білорусію і Туреччину не припинялися, він стверджує, що «Газпром» - надійний постачальник.

4post.com.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору